2024/10/21

Susitikimas su mokslo edukatore Goda Raibyte-Aleksa

 Šiandien bibliotekoje lankėsi mokslo edukatorė Goda Raibytė-Aleksa. Susirinkę Trakų pradinės mokyklos pirmokai ir ketvirtokai pakilo į kosmoso platybes, daugiau sužinodami apie saulę, asteroidus, kometas ir NASOS misijas.  Dėkojame edukatorei Godai už kupina žinių susitikimą su Trakų vaikais.






2024/10/16

Kviečiame

 Kviečiame visus besidominčius kosmosu, NASA ir Lietuvos pasiekimais kosmoso srityje.



Kūrybiškumo saviraiškos studija

 „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ dalyviai ruošėsi artėjančiam Šiurpnakčiui.  Iš siūlų gaminome raganas, vaiduoklius ir moliūgus.


















Susitikimas su rašytoju Virgiu Šidlausku

 Dalinamės nepamirštamomis akimirkomis iš nuotaikingo susitikimo su rašytoju, muzikantu ir skaitymo akcijos „Metai su knyga“ ambasadoriumi Virgiu Šidlausku! Susitikimo metu vaikai kartu su autoriumi kūrė pasakojimą ir veikėjus, dainavo bei šoko.











2024/10/12

Mažųjų rytmetis su kineziterapeute Karolina

Šiandien susirinkę į „Mažųjų rytmetį“ mažieji ne tik gaudė saulės zuikučius, bet ir vartė knygeles, žaidė ir bendravo, tyrinėjo supančią aplinką.👶💖

Veiklos turėjo ir mažylių tėveliai. Kineziterapeutė Karolina Syryca mokė taisyklingo giluminio kvėpavimo, t.y., kvėpavimo diafragma. Pasirodo, tai nėra taip lengva, bet būtina padirbėti su savimi, kad tai taptų įpročiu. 💪   

Jauniems tėvams ypač aktualūs nugaros ir pečių juostos atpalaidavimo pratimai, taisyklingas vaikučio kilnojimas, nepatiriant traumos. Buvo demonstruojamos ir kineziterapinės mankštos priemonės – voleliai ir kamuoliukai, kartu atliekami pratimai. 

Turiningai ir smagiai praleistas rytas! Daug šypsenų ir teigiamų emocijų! 💓


Uploading: 404024 of 404024 bytes uploaded.



Uploading: 517076 of 517076 bytes uploaded.




2024/10/11

Nepatogus kinas Vaikų bibliotekoje

 Šiandien bibliotekoje prasidėjo Nepatogaus kino seansai, padedantys augti🙂

Trakų pradinės mokyklos 4 kl. moksleiviai žiūrėjo 2 trumpametražius filmus „Hana ir krokodilas“ ir „Oazė“, nagrinėjančius ankstyvosios paauglystės iššūkius. Po seanso moksleiviai gavo edukacinių užduočių, kurios padės giliau suvokti nagrinėtas problemas.

#Nepatoguskinas




Rudeniniai lapai inovatyviai

Šią savaitę Inovatyvių technologijų studijos dalyviai 3D rašikliais kūrė rudeninius lapus🍁 3D rašikliai – patraukli interaktyvi priemonė, skatinanti vizualinę kūrybą ir loginį mąstymą.

Kantrybė, kruopštumas, vaizduotė ir... spalvingas rezultatas ☺