2021/01/13

Sausio 13-oji „Kodėl aš mylių Lietuvą?“

            

 

Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena, Lietuvos valstybinė šventė. Prieš 30 metų, naujai atkurtai Lietuvos valstybei iškilo grėsmė. Sovietai, pasinaudodami savo okupacine kariuomene, Lietuvoje siekė įvykdyti perversmą ir atkurti sovietų valdžią, tačiau vieninga ir laisvės trokštanti tauta tomis dienomis apgynė Lietuvos nepriklausomybę ir pasipriešino agresoriui. Kiekvienais metais tauta mini šią datą kaip žuvusiųjų už Lietuvos laisvę atminimą.

Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius taip pat prisidėjo prie sausio 13-tosios minėjimo, paskelbdamas akciją „Kodėl aš mylių Lietuvą?“. Akcijoje buvo prašoma vaikų atsiųsti trumpus video filmukus, kuriuose jie papasakotų kodėl jie mylį Lietuvą. Paskatinimui vaikų bibliotekos kolektyvas pažadėjo kiekvienam dalyviui padovanoti 3D spausdintuvu pagamintus telefonų laikiklius su vaiko vardo pirmąja raide. Biblioteka gavo net 15 vaikų atsiųstus filmukus, visi jie be galo nuoširdūs ir įkvepiantys!

Sausio 13-osios paminėjimas yra puiki proga parodyti ne tik sau, bet ir visam pasauliui, kad ir šiandien esame vieningi ir pasiruošę apginti iškovotą laisvę.

Peržiūrėti filmuką galite čia.

 

Justina Dailidėnaitė

Trakų viešosios bibliotekos

Vaikų literatūros skyriaus

Vyr. bibliotekininkė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą