2022/12/23

Didysis Kalėdinis nuotykis

Kalėdos – tai viena gražiausių metų švenčių, kurios laukia tiek vaikai, tiek ir suaugusieji. Kiekvienais metais vaikai kuria dovanų ir svajonių sąrašus Kalėdų seneliui tikėdamiesi, kad jos vieną dieną išsipildys. Šiais metais „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ vadovės taip pat paruošė vaikams dovanų – tai interaktyvių užduočių ir pažinimo džiaugsmo kupina edukacija „Didysis Kalėdinis nuotykis“, paremta britų rašytojo Č. Dikenso, klasika tapusios pasakos, „Kalėdų giesmė“ motyvais. Edukaciją vaikams pravedė VŠĮ „Edulando“ komanda.

Susitikimo pradžioje edukatorė vaikus supažindino su penkių asmenų Stemų šeimyna, kuri buvo praradusi Kalėdinę nuotaiką. Kai visur aplinkui tvyrojo Kalėdinė dvasia, Stemų šeimyną kankinusios įvairios bėdos trukdė įsivyrauti šventinei nuotaikai. Interaktyvioje pasakoje susirinkę būrelio nariai bandė įveikti Praeities, Dabarties ir Ateities dvasių užduotis ir iššūkius. Kartu su Kalėdų seneliu diskutavo apie Kalėdų svarbą, papročius ir tradicijas, atsakinėjo į klausimus. Vaikai nemažai žinojo apie tai, kiek patiekalų turėtų būti ant kūčių stalo, ką pagal senąsias tradicijas galima valgyti, o ko ne. Susipažino ir su burtais, kurie pagelbėtų išsipildyti jų didžiausioms svajonėms. O pabaigai, kai Stemų šeimynai pagaliau grįžo Kalėdinė nuotaika, kiekvienas vaikas pasigamino šviečiantį Kalėdinį žaisliuką, papuošti namuose stovinčiai eglutei.

Dėkojame VŠĮ „Edulando“ komandai už smagią Kalėdinę edukaciją vaikams. Linkime visiems gražių ateinančių švenčių ir svajonių išsipildymo.

 

Eglė Kondrotaitė,

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą