2009/12/14

„Ateik ir Tu: naujos galimybės vaikams bibliotekoje“

2009 m. gruodžio 3 d. Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje buvo pristatytas projektas „Ateik ir Tu: naujos galimybės vaikams bibliotekoje“.
Pagrindinis projekto tikslas – vaikų užimtumas. Vaikų dienos užimtumo centro „Ateik ir Tu: naujos galimybės vaikams bibliotekoje“ įsteigimas. Vaikų dienos centras bibliotekoje ne prabanga, o būtinybė.
Vaikų dienos centro pristatymo renginyje dalyvavo žinoma ir vaikų mėgiama rašytoja Vanda Juknaitė. Rašytoją kvietėme neatsitikinai, nes tai jautri, pastabi asmenybė savo darbuose aprašanti socialinės problemas. Renginio metu rašytoja pristatė savo naujausią knygą „Tariamas iš tamsos: pokalbiai su vaikais‘‘. Ši knyga unikali tuo, kad rašytoja joje kalbasi su ypatingų likimų vaikais- nereginčiais, negirdinčiais, nusikaltusiais, sutrikusio intelekto. Rašytojos skaitomos ištraukos ir komentarai nepaliko ne vieno abejingo. Renginio dalyviai, pateikė rašytojai daug klausimų, diskutavo. Renginys neprailgo. Išsiskirstėme praturtėję dvasiškai. Lauksime naujų rašytojos kūrinių ir naujų susitikimų.


Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėja M. Prazdeckaitė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą