2010/06/03

Vasara paveiksluose



Trakų rajono savivaldybės bibliotekos Rykantų filiale atidaryta Anės Urbanovič kūrybinių darbų paroda „Sapnuoju vasarą“. Tai jos autorinė paveikslų iš džiovintų augalų paroda. Jaunoji menininkė iš įvairių gėlių ir augalų sukūrė kompozicijas, kurios skleidžia ramybės ir šilumos jausmą.
Daugybė žmonių puošia savo interjerą paveikslais. Paveikslas – tai mūsų sielos atvaizdas. Paveiksluose iš džiovintų gėlių yra kažkas svarbaus, naujo, tikro ir beveik amžino. Tai yra gamtos atspindys.
Parodoje pristatyta apie 40 gamtos grožį atspindinčių kūrinių. Pasiruošti pirmai parodai merginai padėjo jos mokytoja – metodininkė Asta Radimonienė. Pirma paroda buvo surengta Trakų viešojoje bibliotekoje 2005 metais. Merginos darbai puošė ir Lentvario Henriko Senkevičiaus vidurines mokyklos fojė. Dabar Anė savarankiškai papildė savo darbų kolekcija.
Anė Urbanovič prieš 4 metus baigė Lentvario Henriko Senkevičiaus vidurinę mokyklą. Dar būdama mokinė ji labai mėgo piešti. Dalyvavo respublikiniuose kompiuterinės grafikos konkursuose, kur jai atiteko garbingos pirma ir ketvirta vietos.
Artėjant vasarai, vis daugiau žmonių stengiasi pabėgti nuo miesto triukšmo. Poilsio ir ramybės jie ieško užmiestyje esančiuose sodybose, vienkiemiuose ar tiesiog parkuose. Anė sako, kad komponuoti gėles ją įkvėpia meilė gamtai. Ji užaugo gražiame gamtos kampelyje, gimė Balčiūnuose, čia gyveno jos seneliai ir protėviai. Ji labai mėgo vaikščioti po laukus, miškus, nuo mažens domėjosi gėlėmis. Jai labai smagu, kad gali realizuoti savo fantaziją ir sugebėjimus. Norint tai padaryti, reikia nemažai žinių apie įvairias gėles, krūmus, medžius, dekoratyvinius augalus, jų derinimą, kompozicijų kūrimą. Dažnai ji neturi išankstinių kūrybinių sumanymų, sako kad augalai patys dėliojasi, o darbas atneša džiaugsmo.
Šiandien Anė yra amatininkė, ji užsiima verbų pynimų ir floristika. Ieško darbo, o kol kas dalyvauja mugėse, šventėse, sodina ir prižiūri augalus ir gėles, dekoruoja savo namų aplinką. Jos darbai primena ir visada primins gamtos grožį visais metų laikais.
Paroda vyksta nuo 2010-05-31 iki 2010-06-11.
Barbara Jocienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą