2010/09/30

Bibliotekoje nušvito vaivorykštė




Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus dienos centre „Ateik ir tu: naujos galimybės vaikams bibliotekoje“ buvo atidaryta meninės saviraiškos studija ,,Vaivorykštė''. Ta proga į svečius atvyko profesionalių aktorių trupė “Teatriukas” ir atliko teatralizuotą skaitymą – vaidinimą pagal M. Vainilaičio mitologinę pasaką “Kalvio pasaka”. Jos pasiklausyti susirinko daugiau nei 60 jaunųjų bibliotekos lankytojų iš Trakų pradinės bei vidurinės mokyklų.
Valandos skaitymas papildytas daugiau nei dešimčia liaudies instrumentų muzika, liaudies ir pačių aktorių sukurtomis dainomis. M. Vainilaičio knyga „Kaulo bobos apžavai“, kurioje publikuota „Kalvio pasaka“ buvo tarsi „aktyvus dalyvis“, nes visą laiką aktoriai ją laikė rankose. Taip mažieji geriau įsiminė pačią knygą. Šis pasirodymas kartu buvo ir pamoka – kaip kurti teatrą.
Pabaigoje aktoriai bendravo su vaikais, atsakinėjo į jų klausimus, pasakojo apie spektaklyje skambėjusius instrumentus: daudytę, gitarą, bandoniją, kankles, gongą; buities daiktus: pjūklą, plaktukus, senus vinis, kurie spektakliui suteikė puikių muzikinių niuansų. Aktyviausi klausytojai mielai juos išbandė patys, o pastabiausi – buvo apdovanoti.
Po renginio „Teatriukas“ Vaikų literatūros skyriui padovanojo „Kalvio pasakos“ kompaktinę plokštelę, kurią visi norintys pas mus galės pasiklausyti.
P. s. po skaitymo vaikų literatūros skyriuje neliko M. Vainilaičio knygų.

Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus
vyr. bibliotekininkė Ugnė Karpovičienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą