2011/05/24

Naujos knygos mažiausiems





Ar žinote, kad namai mieste kartais irgi nori pasimankštinti kojas? Įsivaizduokite, kad vieną dieną jie išsirausia su visais pamatais iš žemės ir nueina... pasilinksminti. Miesto Rotušė patraukia žiūrėti filmo į Kino teatrą. Deja, šis vaikosi niekaip negalinčią pasprukti nuo gerbėjų Saldumynų krautuvėlę. Net senučiukė Bažnytėlė neištveria ir nutapsena prie tvenkinio parke pasižiūrėti savo atvaizdo vandenyje...Ir tai tik viena iš dešimties neįtikėtinų istorijų, kurių autorius Kęstutis Kasparavičius yra neprilygstamas stebintojas, neįmanomų dalykų išradėjas, nenuilstamas išminties ieškotojas. Jo padedami, štai jau keletas metų į pasaulį mokomės žvelgti kitaip – lėčiau, atidžiau, išradingiau!





Atsistojus ant aukščiausio čiuožyklos laiptelio

turbūt ne vienam apsisuktų galva. Ypač, jei tu – karvė. Nesvarbu, kad Mamulė Mū, kuri moka ir dviračiu važiuoti, ir laipioti po medžius. Čiuožykla yra čiuožykla, pasakytų Varna, ji skirta ne karvėms, o vaikams. Bet Mamulė Mū jaučia įkvėpimą. Nors visoms keturioms kojoms vietos čia mažoka, vėjelis taip smagiai sklaido kirpčiukus...





Seku seku pasaką... Rijo vilkas ašaką... Vilką dažnai sutinkame lietuvių liaudies dainose ir pasakose. Bet ką iš tiesų žinome apie šį Lietuvos miškų gyventoją? Ar vilkas – piktas ir pavojingas girių glūdumų plėšrūnas, ar drąsus, ištikimas ir jautrus žvėris? Gamtininkas Selemonas Paltanavičius kviečia nebijoti ir pažvelgti į vilko gyvenimą iš arčiau. Koks iš tiesų jo būdas? Kuo ypatingas vilkų medžioklės menas? Kur slepiasi pilkio trobelė? Kaip sugyvena ir jauniklius auklėja vilkų šeimyna?
Perskaitę šią knygelę geriau pažinsite šio paslaptingo žvėries būdą ir netirtėsite iš baimės sutikę jį miške ar naktį išgirdę sielą veriantį staugsmą.
Selemonas Paltanavičius – biologas, aplinkosaugininkas, rašytojas, daugiau nei 20 knygų vaikams ir apie gamtą autorius. Jautraus tyrinėtojo žvilgsniu stebėdamas gamtos gyvenimą, jis ragina mus ja rūpintis ir būti atidiems šalia mūsų ar su mumis gyvenantiems gyvūnams.


Artėjant gražiausiai metų šventei Kalėdoms, Meškinų
šeimyna leidžiasi į stebuklingą kelionę aplink pasaulį, kad
aplankytų kalėdine ruoša užsiėmusius tolimiausių ir keisčiausių
kraštų giminaičius: poledinės žūklės mėgėjus baltuosius
lokius Šiaurės ašigalyje, linksmas švelniakailes koalas kaitriojoje
Australijoje, paslaptingos pliušinių meškiukų karalystės gyventojus
ir švaruolius Didžiosios Lokės žvaigždyno lokiukus…
Kęstutis Kasparavičius – garsus grafikas, knygų iliustratorius, vaikų
rašytojas. Jo kuriami spalvingi, smulkiai išpiešti paveikslėliai
kaskart seka vis naujas istorijas kiekvienam, kas ryžtasi pažvelgti
atidesniu žvilgsniu, ir kviečia mažąjį skaitytoją drąsiai kilti oro
balionu į beribes vaizduotės padanges.


Šias knygas galite rasti Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą