2011/05/05

Rašytojas Vytautas Račickas vaikų bibliotekoje

Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius
Birutės g. 44, Trakai
2011 m. gegužės 20 d. 11.00 val.

Šių metų gegužės 20 d. 11.00 val. Trakų VB vaikų literatūros skyriuje svečiuosis knygų vaikams ir paaugliams autorius Vytautas Račickas. Šio rašytojo romanas “Baltos durys” tapo 2010-ųjų paauglių metų knyga!
Debiutavęs prieš tris dešimtmečius rašytojas Vytautas Račickas jau išleido 24-ąją knygą. Romanas jaunimui „Baltos durys“, kaip rašoma anotacijoje „labai liūdna istorija, kuri kiekvieną iš mūsų gali paliesti pačiais netikėčiausiais kampais ir kurios pabaigą daugelis iš mūsų įvairiais pavidalais šiandien išgyvename...“.
Vytautas Račickas labiau žinomas kaip knygų vaikams autorius. Jo apysakos ir apsakymai populiarūs tarp vaikų ir jaunesniųjų paauglių, tačiau šis rašytojas moka sudominti ir vyresniuosius. 2006-aisiais pasirodžiusi apysaka „Nebaigtas dienoraštis“ greitai pelnė ir vyresniojo mokyklinio amžiaus skaitytojų palankumą, sulaukė antrojo leidimo. Nedažnas lietuvių rašytojas gali pasigirti tokiais aukštais tiražais, kokius siekia V. Račicko knygos (pvz.: „Nebaigtas dienoraštis“ išleistas 10 000 egz., „Baltos durys“ – 5000).
Romaną „Baltos durys“ V. Račickas vadina nelaimingos meilės istorija, tačiau tikroji knygos tema – narkomanija. Rašytojas pasakoja laimingos meilės istoriją, kurią pražudė narkotikai. Ilgai rinktis temos nereikėjo, tiesiog ji pati rašytojui „lindo į akis“, nes narkotikai jau tapo realybe, neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi. Tačiau medžiaga būsimai knygai buvo kaupiama ilgai: rašytojas skaitė narkomano užrašus, bendravo su jų giminėmis, kol pamažu ėmė ryškėti pagrindinio „Baltų durų“ herojau prototipas. Rašytojui, iki tol neturėjusiam jokio supratimo apie narkomaniją, atsiskleidė realūs narkomanų gyvenimo vaizdai ir jis suvokė, kad „narkomanai gyvena pakankamai laimingai, nelaimingi būna jų artimieji“.
Susitikimo metu bus prekiaujama V. Račicko knygomis. Renginys nemokamas. Būtina išankstinė registracija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą