2012/11/23

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė 2012 vaikų bibliotekoje


Trakų viešosios bibliotekos vaikų skyriuje  lapkričio 12d. 10val. prasidėjo ,,Šiaurės šalių bibliotekų“ savaitė. Šios dienos renginys buvo skirtas patiems mažiausiems mūsų skaitytojams. Į svečius atvykusi viešnia iš šiaurės skaitė ištrauką iš pasiūlytos norvegų rašytojo Thorbjørn Egnerio knygos „Peliukas – lipiukas Klasas“ . Vaikai pateikė nupieštus knygų herojus, papasakojo apie šiaurės šalių rašytojų perskaitytas knygas, tai H. K. Anderseno ,,Mergaitė su degtukais“, A. Lindgren ,,Pepė Ilgakojinę“ ir kt.. Pabaigoje laukė smagi užduotis, iš sukarpytų šiaurės šalių valstybės vėliavų sudėlioti „dėlionę – puzzlę“. Rytmetį vainikavo šiaurės šalių vėliavų piešimas ant veido, kuris labai pradžiugino Trakų pradinės mokyklos antrokus   su mokytoja Rasa Lietuvninkiene. 
Lapkričio 15d.  svečiavosi Lentvario bibliotekos vyr. bibliotekininkė Rasa Zdanevičienė, kuri pasidalino savo prisiminimais iš kelionės po Švediją. Susirinkę smalsuoliai trumpam atsidūrė laive, plaukiančiame į Stokholmą, matė salas, kuriose gausų mažyčių gyvenamų namelių, žavėjosi lakonišku, paprastu Švedijos dizainu, didinga gamta. Atsirado norinčių apsilankyti Švedijoje, nors dauguma, mieliau keliautų į egzotiškas šalis.  Renginį vainikavo viktorina „Pažįstu Šiaurę“. Specialiai viktorinai vaikai nesiruošė, pasirodo ir nereikėjo, nes jie labai daug žino apie šiaurės šalis. Dalyvavo Trakų vidurinės m – klos 6, 8 klasių mokiniai su mokytoja Tereza Artamonova.
Lapkiričio 16 – osios  vakare, jaunimas  žygiavo į Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrių. Čia ištisą naktį vyko garsiniai skaitymai, žaidžiami žaidimai, žiūrimi filmai, grojama gitara ir gyvai dainuojama. „Naktis Bibliotekoje“ renginį organizavo vyr. bibliotekininkė Julijana Markauskienė.„Naktis bibliotekoje“ dalyviai prie žvakių šviesos garsiai skaitė suomių rašytojo Miika Nousiainen romano ištrauką „Avietinių laivelių kapitonai“. Tai istorija apie suomį, kuris nenori būti suomiu. Jis trokšta būti švedu. Istorija tikrai įdomi ir aktuali visiems emigrantams. Deja romanas dar nėra išverstas į lietuvių kalbą. Garsinis skaitymas ir žvakių šviesa sukūrė jaukią ir romantišką nuotaiką, kurios paveikti mokantys groti ir dainuoti dalyviai sukūrė tikrą dainuojamosios poezijos vakarą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą