2012/12/07

Šventinė dovana


               Mes dažnai užduodame sau klausimus – kodėl gi mano vaikas toks nervingas, neramus? Kartais prislėgtas ar net depresijoje. Pykstame ant savo nenuoramų, vien dėl to, kad nepadarė pamokų, kad dėl to kalti tėvai, nes nepatikrino namų darbų  ir pan.. Kokia gi  iki širdies gelmių visiems tėvams žinoma tema. Tačiau norėčiau užduoti klausimą, o kiek gi tėvų galėtų drąsiai pasakyti, kad jų vaikai patenkinti gyvenimu, psichiškai tvirti ir laisvi, atviri pasauliui ir įkvėpti gyvenimo veiklos? Vienetai!
                Artėjant šventėms Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius pateikė vaikams dovaną – buvo parodytas bibliotekos teatriuko spektaklis ,,Asiliuko Mafino nuotykiai“. Asiliukas buvo labai nusiminęs nes jam nepatiko jo uodega ir jo draugai: ruonė, pingvinas, strutis, šuniukas bandė siūlyti ir pralinksminti asiliuką. Ir jiems pavyko tai padaryti spektaklio metu. Juk kaip gera turėti draugų, kurie tau visada padeda. Kad įvyktų spektaklis su lėlėmis, vaikai turėjo jas pasisiūti ir  repetuoti.  Mažieji aktoriai  po pamokų rinkdavosi  kiekvieną trečiadienį  vaikų bibliotekoje ir  repetuodavo kartu su režisiere Irena Jociene. Siūti lėles ir dekoracijas spektakliui  padėjo vyr. bibliotekininkė Regina Buckiūnienė.  Į pasirodymą pakvietėme ištikimiausius žiūrovus  iš  Trakų lopšelio-darželio ,,Ežerėlis“, tėvelius, mamas, mokytojus ir seneles. Vaikai susidomėję stebėjo Mafino ir jo draugų nuotykius, o suaugusieji stebėjosi jaunųjų aktorių talentu. Premjeros metu galėjai išgirsti tyrą vaikų juoką, žiūrovų žingeidumą, kas bus toliau, šilumą, nuoširdumą. Kad per trumpą laiką pastatytas spektaklis pavyko, įrodė gausūs aplodismentai, gėlės, padėkos bei noras mažųjų žiūrovų pačiupinėti taip gražiai pasiūtas lėles. Pasižiūrėjus tokį spektakliuką, galiu drąsiai ištarti - netalentingų vaikų nebūna. Kaip yra pasakęs vienas amerikiečių išradėjas: „Visi vaikai gimsta genijais, o suaugusieji mikliai sunaikina 9999 iš 10 000 genijų“.
                Ačiū  visam Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus personalui už suteiktas  neformaliojo ugdymo žinias, kurias vaikai galės pritaikyti gyvenime.


                                                                                                       Aušra Večerinskienė, mama

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą