2013/01/24

Užstrigusi paauglystėje


Speiguotą sausio 23 dieną Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrių aplankė rašytoja, scenaristė, aktorė – Kristina Gudonytė.
Rašytoja dalijosi studijų prisiminimais, pasakojo apie savo veiklą, apie kelią, kuris atvedė ją į vaikų rašytojų gretas. Vaikams buvo įdomu išgirsti pasakojimą, nuo kada pradėjo rašyti knygas, kas paskatino. Pasirodo, kai rašytojai atsitiko bėda, ji susilaužė koją, negalėjo vaikščioti, tada sugalvojo rašyti knygas. Pirmoji jos knyga – „Gėlių dvaras“. Antroji Kristinos Gudonytės knyga „Blogos mergaitės dienoraštis“ pelnė „Metų knygos 2009“ paaugliams titulą. Rašytoja prisipažino, kad labai myli paauglius, todėl ir trečioji jos knyga „Ida iš šešėlių sodo“ – apie paauglių problemas, jų psichologiją ir didžiausias vertybes – meilę ir amžinybę. Rašytoja skaitė knygos veikėjos Idos rašinį apie dvi sielas, keliaujančias į žemę. Susirinkę vaikai įdėmiai klausėsi, o vėliau autorei uždavinėjo klausimus. „Ida iš šešėlių sodo", nominuota šiemet paskelbtame nacionaliniame konkurse „Metų knygos rinkimai 2012" paaugliams skirtų knygų kategorijoje.
Ši šilta ir linksma popietė –  lyg netikėta šventė, paauglius ir jaunesnius skaitytojus sudominusi perskaityti „Ida iš šešėlių sodo“. Tikimės, kad vaikai dar labiau susidomės ir pamėgs Kristinos Gudonytės knygas, o „Ida iš šešėlių sodo" išrinks geriausia Metų knyga.
Susitikimas baigėsi padėkomis, o daugelių gerbėjų knygose puikavosi autorės autografai. Dalyvavo TVDG lietuvių kalbos  mokytojos J. Sadzevičienė bei Trakų vidurinės m-klos mokytoja D. Vasiliauskienė su 8-9 klasės moksleiviais.
Autorės kūryba susilaukė užsienio leidyklų dėmesio. „Blogos mergaitės dienoraštis“ jau išleistas rusų kalba ir artimiausiu laiku puikuosis vaikų literatūros skyriaus lentynose.

Trakų RVB vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė Julijana Markauskienė





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą