2013/04/12

Pavasaris bibliotekoje


 Atėjęs saulėtas  pavasaris į Trakų vaikų literatūros skyrių sukvietė  Trakų vaikų darželių -  lopšelių ,,Obelėlė“ ir ,,Ežerėlis‘‘  auklėtinius su auklėtojomis Aleksandra Džašiašvili, Birute Monkevič ir Ilona Zagurskiene.
Vaikai sužinojo, jog biblioteka – tai namai, kuriuose gyvena įvairaus dydžio ir storio knygos. Jie susipažino su vaikų literatūros naujovėmis, sužinojo, kaip reikia elgtis su knygomis. Susirinkusius vaikus subūrė ,, Arbatos klubas“- pasakojimas iš K.Kasparavičiaus knygos ,,Kvailos istorijos“, tačiau   labiausiai vaikus pradžiugino personažo ,,Pėpės“ pasirodymas bibliotekoje. Šis linksmas-strazdanotas visų vaikų mylimas personažas, linksmai, įtraukiant vaikus inscenizavo pasakojimą ,,Vaisiai“. Berniukai ir mergaitės noriai žaidė žaidimus „Karštas kamuoliukas“, „Twister“ minė eiliuotas „Linksmąsias mįsles“, šoko ,,Ančiukų šokį“, žiūrėjo filmuką ,,Katino namas.
Darželinukams patiko bibliotekoje, daugelis jų, lankėsi čia pirmą kartą. Atsisveikindami vaikai žadėjo ateiti su savo tėveliais. Mes tikimės, kad po šio apsilankymo jie taps mūsų bibliotekos skaitytojais ir knygų mylėtojais.



Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėja Dalia Bagdžiuvienė


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą