2013/06/13

Pasirodymai tęsiasi


 Vaikų literatūros skyriuje jau antrus metus veikia bibliotekos teatriukas, kuriuo pasirodymai džiugina vaikus ir tėvelius. Daugumai  vaikų jau žinomas „Asiliukas Mafinas“, kuris su savo draugais gastroliavo per Trakų rajono bibliotekas. Neseniai vaikai susipažino su nauju personažu „Varna Albertina“ iš bibliotekos teatriuko pasirodymo „Raganiukės ir varnos Albertinos bibliotekėlė“, kurį pristatė vaikų rašytojo Kęstučio Kasparavičiaus knygą ,,Sapnų katytė“. Vaikų literatūros skyriaus teatriukas dalyvavo Trakų rajono kultūros rūmų renginyje, skirtame Tarptautinei vaikų gynimo dienai – „Mane saugo..“. Jaunieji aktoriai vaidino įvairias gyvenimiškas situacijas, kurios gali atsitikti vaikams vieniems likusiems namuose. Pirmasigyvuoja nuo 1974 metų. Savo veiklą jis pradėjo kaip vaikų lėlių teatras, spektaklius statęs laisvalaikio centre „Senasis trestas“.
s toks improvizacinis teatriuko aktorių pasirodymas sulaukė daug aplodismentų ir pagyrimo žodžių. Tęsiant tradiciją, teatriukas dalyvavo Trakų miesto šventėje“, pernai su pasirodymu „Zoologijos sodas“, šiemet - „Linksmasis traukinukas“. Įgyvendinant projektą ,,Pažink pasakų(knygų) pasaulį su lėle“, kurį remia LR kultūros rėmimo fondas ir Trakų rajono savivaldybė. Pagrindinis projekto tikslas supažindinti su profesionaliu ir mėgėjišku teatru. Įgyvendinant projekto tikslą vaikų literatūros skyrius kviečia teatrus iš visos Lietuvos. Ir šį kartą į biblioteką atvyko Kauno lėlių teatras ,Nykštukas”, kuris
Į Trakų vaikų literatūros skyrių atvažiavo su spektakliu „Kiaus, Miaus ir tetulė“, kuris yra tapęs  teatro „aukso klasika“, dar 1995 metais sukurtas pirštininių lėlių monospektaklis. Spektaklyje veikia keistuolė teta, jos katinas ir peliukas. Spektaklis ,,Kiaus, Miaus ir tetulė“ yra laimėjęs ne vieną apdovanojimą, užsienyje vaidinamas keliomis kalbomis.  Šį nuostabų ir nuotaikingą spektaklį saulėtą birželio popietę stebėjo Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus lankytojai,  Trakų lopšelio-darželio ,,Ežerėlis" darželinukai su auklėtoja Ilona Zagurskiene, ir jaunieji bibliotekos aktoriai su režisiere Irena Jociene.  Vaikams labai patiko linksmas ir nuotaikingas  spektaklis. Laukite kitų pasirodymų.

Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė Julijana Markauskienė
























Komentarų nėra:

Rašyti komentarą