2013/10/23

Skaityk ir rink geriausią

Devintą kartą prasideda akcija „Metų knygos rinkimai“.Skaitytojai kviečiami išrinkti Metų knygas trijose kategorijose: suaugusiųjų, poezijos ir vaikų.

 Knygos vaikams

Tomas S. Butkus. „Bumba Dumba ir Visatos sukūrimas“ („Vario burnos“). Paties autoriaus savitai iliustruota mąsli pasaka apie žmogaus nuostabą pasaulio akivaizdoje, kirbančius būties klausimus, daugialypėms interpretacijoms atvirus potyrius.


Vitalija Lapina. „Ar pažįsti Kiukį“ („Vaga“). Pagaviai, su psichologiniu jautrumu ir žaismingu humoru pasakojama istorija apie mergaitės ir mįslingos būtybėlės bičiulystę, kupiną išmoningų vaikiškų išdaigų ir lydimą mamos supratingumo.

Kęstutis Navakas. „Udo ir Dra niekaip nesusikalba“ („Jūsų Flintas“). Įtaigiais vaizdais sustiprintas nuotaikingas tekstas apie netikėtą uodo ir dramblio susitikimą rutulioja svarbią bendresnę mintį – apie skirtybių sąlytį, didumo ir mažumo santykį, nepažįstamo baugumą, prielaidas susikalbėti.

Antanas Šimkus. „Vaizdai iš gyvenimo bobulytės ir kt.“ („Bernardinai.lt“). Originaliai iliustruotas eilėraščių rinkinys, iš nūdienos realijų, komiškų nutikimų, žinomų kūrinių parafrazių dėliojantis smalsios, gyvybingos, kartais net pramuštgalviškos senolės portretą.

Ingrida Vizbaraitė. „Karžygiuko istorija“ („Nieko rimto“). Tradicine pasakos struktūra (iššūkis – sunki kelionė – laimingas sugrįžimas), aiškiomis vertybėmis, narsiais herojais grįsta jauki knyga apie mažo žmogučio didelius žygdarbius (apginti skriaudžiamą, padėti liūdinčiam, pasirūpinti saviškiais).

Už labiausiai patikusią knygą visose trijose – vaikų, suaugusiųjų ir poezijos kategorijose galima balsuoti interneto svetainėse metuknygosrinkimai.skaitymometai.lt/ ir lrt.lt/; elektroniniu paštu metuknyga@lrt.lt arba paštu adresu: „Metų knygos rinkimams“, Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Gedimino pr. 51, 413 kab., LT - 01504 Vilnius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą