2013/11/12

Prikelti antram gyvenimui

Dangus pasilenkęs arčiau žemės. Šlapi lapai, tarsi rudis padengę šaligatvių pakraščius, ežero pakrantę. Nuogi medžiai, varvantys debesys, besitaškantis vėjas – už lango, ten lauke, o  vaikų literatūros skyriuje vyrauja visai kitokios nuotaikos. Bibliotekoje besilankančių vaikų šypsenos ir noras kurti skleidžia šilumą ir nepaprastai gerą nuotaiką.
Visą spalio mėnesį Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje vyko kūrybinės dirbtuvės „Prikelkim antram gyvenimui“, kurių metu vaikai stengiesi atgaivinti senus, dažniausiai šiukšliadėžėms suryti paruoštus daiktus (senus laikraščius, kartonines dėžes, plastikinius butelius ir visokias kitokias jau niekam nereikalingas šiukšlyno gerybes). Mintis surengti tokio pobūdžio dirbtuves kilo iš noro užimti vaikus ir atitraukti jų dėmesį nuo kompiuterių. Rezultatai yra tikrai džiuginantys. Vaikai neįtikėtinai noriai pakildavo nuo kompiuterių, kiekvienas norėjo parodyti savo sugebėjimus ir išradingai atkurti buitines atliekas. Jų sumanymams įgyvendinti visiškai nieko nereikėjo pirkti. Iš namuose surinktų buitinių atliekų jie rado viską, ko tik prireikė daiktų transformacijai. Kurdami vaikai suprato, kad daug ką galima perdirbti ar panaudoti kitiems tikslams ir visai nebūtina išmesti. Vaikų kūrybiškumas  - neišsemiami klodai. Vieni kūriniai akį džiugina, kiti praktiškai panaudojami. Linksmas peliukas kadaise buvęs kiaušinių pakuote, ar šmaikščia pieštukine virtęs plastikinis butelis. Kartoninių dėžių transformacija nuo rėmelių iki robotų , ar mašinų garažo. Vaikų išradingumu galima pasigrožėti užsukus į biblioteką, kur šiuo metu veikia šių darbelių paroda.
Vaikų literatūros skyriuje kūrybinės dirbtuvės organizuojamos ne pirmą kartą. Savo meninius įgūdžius vaikai yra pademonstravę  per įvykusias dirbtuves „Lietuviška atributika savo rankomis“, „Velykos artėja“, „Su meile mamai“, „Kuriame pasaką“ ir kt..
Paroda veiks iki lapkričio 29 d. Kviečiame apsilankyti.


1 komentaras:

  1. su vaikais labai fainai visokius tokius dalykus iš kartono daryti, mes turim prisipirkę pakavimui dėžių, kaina nėra didelė, galima ir taip panaudoti

    AtsakytiPanaikinti