2014/03/06

Šlapios nosys

Nuo JŲ, prasideda diena. Nuo JŲ linksmai mojuojamų uodegų pradedame šypsotis. JIE sukelia tiek daug šiltų ir gerų emocijų širdžiai. JIEMS esi visa ko centras. JIEMS niekada nėra blogo oro ar nuotaikos.
Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje  įvyko gan neįprastas fotografijų  parodos su intriguojančiu pavadinimu ,,Šlapios nosys“ pristatymas, kuriame dalyvavo ne tik fotografijų autorė Daiva Grigonienė, bet ir jos augintiniai Labrodoro retriveriai kalytės: Eden ir jos dukra Mamba. Bibliotekos erdvėje draugiški šunys greitai prisitaikė ir tapo mažųjų skaitytojų draugais. ,, Beveik prieš 9 metus į mūsų šeimą atkeliavo pirmoji mūsų Labrodoro retriverė Bora (Glorija Londonas), šiandien mūsų šeimoje yra penkios Labrodoro reitriverės ‘‘- pasakojo fotografijų autorė. Nuo 2007 metų yra Labrodoro retriverių veislyno KOPA veisėja. Todėl nenuostabu, kad šunys, retriveriai yra dažnas motyvas Daivos darbuose: fotografijose, reklamos maketuose, piešiniuose.  Iš Vilniaus atvyko ir palaikymo  komanda: Anrieta su Maja (Mambos sesute) ir Lauryna su boxeriuke Alibi  taip pat Milda su sūnumi Vėjumi ir auksaspalviu  retriveriu Gongu.
Renginyje dalyvavę Trakų pradinės mokyklos trečiokai su mokytoja Rasa, mielai glostė šunis ir susidomėję klausėsi pasakojimo, kaip atsirado ši veislė, kaip gimsta, auga. Klausimų gausa vaikai  apibėrė autorę ,, Kiek valgo? Kur miega? Ar loja?“ ir t. t.  Daugelis iš vaikų patys turi šunis namuose, todėl buvo sunku išsiskirti su mielais  šunyčiais. Tai buvo ir edukacine pamokėlė, kurios metu vaikai susipažino su Labradorų retviverių veisle, jos ypatumais. Vaikams ilgai atmintyje išliks šis neįprastas šiltas gyvas susitikimas.  Fotografijų paroda ,,Šlapios nosys“ tęsis iki balandžio 5d. Prašome aplankyti.



                                                                                                 Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėja Dalia Bagdžiuvienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą