2014/11/24

Šokio žingsneliu

Kiekvienam iš mūsų nutinka taip, kad tapę vyresni, sukūrę šeimas, emigravę į kitus Lietuvos miestus ar net kitas šalis, pamirštame ar tiesiog nesurandame laiko užsukti į savo gimtojo miesto ar kaimo biblioteką, kurioje formavosi mūsų vertybės ir supratimas apie gyvenimą.

Daugelis net nežinome, kad šiandien biblioteka yra ne tokia, kaip prieš dvidešimt metų – šiandien ji dirba remdamasi inovatyviais metodais ir įgyvendindama įvairius projektus bei veiklas. Norėdama patenkinti nuolat augančius visuomenės poreikius, sustiprinti bibliotekų darbuotojų kompetencijas ir gebėjimus, kad būtų pagerinta šalies žmonių gyvenimo kokybė, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, įgyvendindama projekto „Bibliotekos pažangai 2“ iniciatyvą „Atrask vaikystės biblioteką“, kviečia prie jos prisijungti Lietuvoje žinomus, autoritetą turinčius žmones ir tapti didelių miestų bei miestelių bibliotekų globėjais.

 Šios iniacityvos tikslas atrasti globėjus, o globėjams – savo vaikystės biblioteką. Trakų VB vaikų literatūros skyriaus globėjais tapo Seimo narės Dangutės Mikutienės padėjėja Gelena Drungilienė, Asociacijos „Krepšinio klubas Trakai” pirmininkas Šarūnas Ūsas, sportinių pramoginių šokių šokėjas Marius Gaižauskas, Trakų rajono savivaldybės Švietimo pagalbos tarnybos metodininkė ir Trakų r. Senųjų Trakų Andžejaus Stelmachovskio pagrindinės mokyklos technologijų mokytoja Daiva Žukienė. Pirmasis susitikimas su visais globėjais įvyko rugsėjo mėnesį, jo metu ir buvo pristatyta iniciatyva ,,Atrask vaikystės biblioteką“. 

Pirmasis susitikti su bibliotekos lankytojais ir papasakoti savo sėkmės istoriją ryžosi sportinių šokių šokėjas Marius Gaižauskas. Marius šokti pradėjo sulaukęs vos aštuonerių. Pirmieji šokio žingsneliai buvo išmokti namuose – Trakų kultūros rūmuose. Vaikystėje, kaip teigia Marius, teko rinktis tarp futbolo ir šokių. Žinoma, pasirinkti buvo sportiniai šokiai. Šiuo metu Marius yra tarptautinių ir respublikinių televizijos projektų dalyvis bei nugalėtojas. Dalyvavimas varžybose ir gauti įvertinimai buvo pastebėti kitų. Marius dvyliktoje klasėje buvo pakviestas į šokių projektą, kuriame sukasi iki šiol. Kaip teigė susitikimo metu, ,,esu atviras, nebijau pasirodyti kvailas ir atviras sau ar kitiems“, ,,Tai, kad mane rodo per televiziją, nieko nekeičia, tai yra tiesiog mano darbas, tartum tai būtų mokytojo darbas ar šokėjo darbas. Mano darbas yra įdomus žmonėms, todėl jį rodo per televiziją.“ – sakė Marius. Bendraudamas su auditorija daug kartų pabrėžė, kad rezultatas būtų pasiektas, reikia įdėti daug pastangų ir darbo. Šiuo metu Marius stato šokius, treniruoja vaikus ir ruošiasi dalyvauti dviejuose televizijos projektuose. Susitikimo metu buvo nepamirštos ir knygos.  Marius prisipažino, kad skaito mažai, tačiau jaunimą ragino skaityti akcentuodamas skaitymo svarbą. Susitikimas baigėsi šokio žingsneliu. Susitikime dalyvavo Trakų Vytauto Didžiojo gimazijos moksleiviai su šokių mokytoja Rimute Blikertiene.

Gruodžio mėnesio viduryje planuojamas susitikimas su Šarūnu Ūsu, o sausį su Gelena Drungiliene. Gera iš naujo atrasti vaikystės biblioteką!

                                                                          


               Dalia Bagdžiuvienė
Trakų viešosios bibliotekos


vaikų literatūros skyriaus vedėja

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą