2015/04/10

Velykėlės

Praėjus savaitei po Velykų, sekmadienį, švenčiamas Atvelykis, dar vadinamas vaikų Velykėlėmis, Velykikėmis, Mažosiomis Velykėlėmis. Ši diena nuo seno buvo paskutinioji ilgos Velykų šventės diena, skirta vaikams.
Šeimininkės vėl dažydavo kiaušinius (neretai visus, kuriuos vištos per tą savaitę sudėjo), tačiau šventės dieną juos dauždavo tik vaikai. Su Atvelykiu baigdavosi  šventinio svečiavimosi ir poilsio laikas.
Bundanti gamta ir saulės spinduliai į Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrių sukvietė vaikučius, kad numargintų Didžiausią Velykų margutį.
Vaikų literatūros skyrius jau trečius metus tęsia tradiciją ir prisideda prie organizuojamo „Naisių vasaros“ projekto „Vaikų velykėlės“. Tai tam tikras iššūkis, kai gauni užduotį ir turi ją įvykdyti. Reikėjo paruošti Didžiojo margučio muliažą (2 m. aukštis, 1 m. plotis). Margučio matmenys įspūdingi.
Šiai užduočiai įvykdyti buvo pakviesta Trakų vidurinės mokyklos ikimokyklinė grupė ir Trakų lopšelio-darželio „Ežerėlis“ darželinukai. Darželinukus suvienijo Velykų Margutis. Klegėdami, auklėtojų bei bibliotekos darbuotojų padedami, mažieji iš popierinių mažų kiaušinių darė didelį ir spalvotą margutį. Papuošė jį drugeliais, gėlytėmis. Pavargę ir nusiplūkę mažieji darbininkai bibliotekos teatriuko patalpoje atsigavo žiūrėdami filmuką.
Kad organizatoriai patikėtų mūsų atliktų darbu, nusifotografavome margučio kūrimo metu. „Naisių vasaros“ projekto organizatoriai  įsipareigojo padovanoti kiekvienam vaikui, kuris dalyvaus marginant Didijį margutį, specialiai konkursui išleistą garsių Lietuvos dainuojamosios poezijos dainininkų atliekamų dainų CD „Bardų dainos vaikams“. Lauksime dovanų. Nes jų patikėta užduotį įvykdėme.      
Dalia Bagdžiuvienė
Trakų viešosios bibliotekos
 vaikų literatūros skyriaus vedėja 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą