2015/05/15

Po gimtinės stogu

 „Po mūsų gimtinės stogu“ – tai mažųjų skaitovų konkursas, kurio dalyviai Trakų rajono ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų vaikai.. Šių metų gegužės 7 dieną konkurso dalyviai, lydimi pedagogų ir artimųjų, rinkosi Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje, kuris alsavo pavasariu. Pavasaris jautėsi ne todėl, kad kiekvieną užėjusį pasitikdavo žydinti geltongalvė pienė, bet dėl to, kad iš pat ryto rinkosi Trakų rajono vaikučiai.
Renginio iniciatorė Trakų lopšelio darželio „Ežerėlis“ direktorė Virginija Ilginytė nuostabią tradiciją, organizuoti mažųjų skaitovų konkursą, puoselėja jau 14 metų. Kas metai deklamuojančių mažųjų ratas didėja, prisijungia vis naujos ugdymo įstaigos. Šiemet dalyvavo vaikai iš: Trakų lopšelio-darželio „Obelėlė“, Trakų lopšelio-darželio „Ežerėlis“, Lentvario lopšelio-darželio „Šilas“, Rūdiškių vaikų lopšelio-darželio „Pasaka“, Paluknio vaikų lopšelio-darželio, Senųjų Trakų lopšelio-darželio, Onuškio vaikų darželio, Bražuolės lopšelio-darželio, Aukštadvario mokyklos – darželio „Gandriukas“, Lentvario lopšelio-darželio „Svajonėlė“, Trakų vidurinės mokyklos, Lentvario Henriko Senkevičiaus gimnazijos. Nesikeičia, kaip ir kas kart po žiemos ateinantis žaliasis pavasaris, organizatoriai – Trakų lopšelis-darželis „Ežerėlis“ ir rėmėjai – LR seimo narė Dangutė Mikutienė, Trakų švietimo pagalbos tarnyba, Trakų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius.
   Konkurso laimėtojai buvo visi, kurie pavergė savo nuoširdumu ir kurie godžiai mėgavosi skaitomais poezijos kūriniais. Kiekvienas konkurso dalyvis buvo apdovanotas rėmėjų dovanėlėmis. Tačiau konkursas turi savo taisykles, todėl reikėjo išrinkti nugalėtojus. Nepaprastai sunki užduotis teko kompetentingai  komisijai: Trakų pradinės mokyklos direktorei Algei Vladzei Gumbaragienei, Trakų švietimo pagalbos tarnybos direktorei Rasai Dikevičienei ir Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėjai Daliai Bagdžiuvienei.


Rasa Pavilionienė 
Trakų viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą