2016/02/23

Iš mažų gerų darbų ir norų susideda didūs darbai ir siekiai

Visi žinome, kad vasario 16 diena yra Lietuvos valstybės gimtadienis, o valstybė susidaro iš jos piliečių. Vadinasi, ji sudaryta iš mūsų – didelių, mažų, senų, jaunų. Visi mes ir esame Lietuvos valstybė, todėl šventė yra visų mūsų.
Žinome, kad gimtadieniai švenčiami linksmai – smagiomis viktorinomis, linksmais žaidimais, didžiuliu tortu, su dainomis ir šokiais, o koks gimtadienis be dovanų?! Tradicijų nelaužėme ir šiemet, pasidovanojome sau Lietuvos valstybės atkūrimo dieną tortą ir linksmus žaidimus. Tačiau vien tik imti neįdomu, labai smagu dovanoti, duoti ir kitiems.
Šiemet su Trakų viešosios bibliotekos „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ vaikais nusprendėme paruošti rankomis kurtų dovanėlių, nedidelių, bet iš visos širdelės. Manome, kad iš mažų gerų darbų ir norų susideda didūs darbai ir siekiai.
Yra žmonių, kurie per šią gražią šventę turi dirbti, tai - gydytojai, gaisrininkai, kariai, policininkai... „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ vaikai užsiėmimų metu sukurtas dovanėles -„Laimės lėlytes“, nusprendė padovanoti šių labai svarbių ir reikšmingų profesijų žmonėms.  Kadangi vaikai popieriaus lape dėliojo greitosios medicinos pagalbos matymą, ateities vizijas (kaip galėtų būti), jų dovanėlės buvo perduotos Trakų miesto greitosios medicinos pagalbos ekipažams, kurie dirbo vasario 16 dieną.
Medikai sutiko labai šiltai. Juk kitaip ir negalėtų būti. Tai žmonės, kurie padeda kitiems, kurie renkasi tokia sunkią ir atsakingą profesiją, kurie neskirsto žmonių į gražius, protingus, išsilavinusius, kurie suteikia pagalbą visiems, net ir piktiems... Jie, atėję į darbą, negali iš anksto susiplanuoti ką veiks, kur vyks, kokios pagalbos reiks... Vaikams apie greitosios medicinos pagalbos darbuotojų subtilumus pasakojo Elena Zapolskienė, greitosios medicinos pagalbos skyriaus administratorė. Vaikai sužinojo ne tik apie šio darbo specifiką, jiems buvo pasakojama, kaip padėti draugui, kaip nebūti abejingiems kitiems, senesniems žmonėms. Sužinojo net kaip suteikti sau pirmąją pagalbą įsipjovus, kai nėra jokių pagalbinių priemonių. Bibliotekos vaikų geri siekiai pasveikint ir nudžiuginti dirbančius per šventes, baigėsi pažintine kelione po Trakų miesto greitosios pagalbos darbuotojų kasdienybę.
Senoliai sakydavo, kad kiekvienas darbas ir geras, ir blogas, sugrįžta atgal pas padariusįjį, tik devynis kartus stipriau, labiau... Taip atsitiko ir „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ vaikams, mažos šiltos dovanėlės medikams virto žiniomis apie greitąją medicinos pagalbą.
Ačiū, vaikams, už gražias idėjas. Ačiū, medikams, kad skyrė vaikams savo brangaus darbo laiko. Ačiū ir tau, kuris nepamiršai paminėti Lietuvos gimtadienio!

Rasa Pavilionienė
Trakų viešosios bibliotekos
vyr. bibliotekininkė 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą