2016/02/15

Vaikų sukurtos dovanos Trakų miesto greitosios medicinos pagalbos ekipažams

Trakų viešosios bibliotekos  vaikų literatūros skyrius su „Kūrybiškumo saviraiškos studija“ prisijungė prie akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“. Akcija inicijuoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kviečia kūrybingai ir prasmingai minėti Valstybės atkūrimo dieną.
Viena iš laimės sąlygų yra savęs realizavimo pojūtis. Kai ką nors darome susikaupę, stengdamiesi panaudoti savo gebėjimus, susidorojame su naujais iššūkiais, tik tada jaučiamės laimingi. Ši taisyklė galioja visiems, nesvarbu, kokia mūsų profesija ar sugebėjimai, nesvarbu kokio amžiaus. Mūsų laimė didesnė, jei mūsų pastangos duoda ką nors kitiems, tegu ir netiesiogiai, tegu ir nedaug... Trakų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ vaikai dar tik pradinukai, o studija bibliotekoje įsikūrusi nesenai, tačiau jau susibūrę į draugišką būrį.
Visi žinome, kad Vasario 16-osios diena yra Lietuvos valstybės gimtadienis. O valstybė susidaro iš jos piliečių, vadinasi iš mūsų, didelių, mažų, senų, jaunų. Visi mes ir esame Lietuvos valstybė. Šventė - visu mūsų.
Žinome, kad gimtadieniai švenčiami linksmai – smagiomis viktorinomis, linksmais žaidimais, didžiuliu tortu, su dainomis ir šokiais. O koks gimtadienis be dovanų. Tradicijų nelaužysime ir šiemet, paminėsime Lietuvos valstybės atkūrimo dieną su tortu ir žaidimais, tačiau šiemet nusprendėme paruošti mūsų mažųjų bibliotekos studijos dalyvių rankomis kurtų dovanėlių,  nedidelių, bet iš visos širdelės, nes manome, kad iš mažų gerų darbų ir norų susideda didūs darbai ir siekiai. Yra žmonių kurie per šią gražią šventę turės dirbti, tai budintys gydytojai, gaisrininkai, kariai, policininkai... Juos ir žadame pasveikinti.
Šiemet Trakų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ vaikai užsiėmimų metu sukūrė dovanėles -„Laimės lėlytes“. Jos bus padovanotos Trakų miesto greitosios medicinos pagalbos ekipažams, kurie dirbs Vasario 16 dieną.




Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus

vyr. bibliotekininkė Rasa Pavilionienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą