2016/04/01

Goja padės susidraugauti su knygomis




2016 metai Bibliotekų metai. Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius  aktyvina savo veiklą, skatina vaikų skaitymą ypač atkreipia dėmesį skaitymo įgūdžių ugdymą. Bendradarbiaujant su Kaniterapijos asociacija pristato užsiėmimus "Skaitymas su šunimi"
Kovo 3 d  popietę  į biblioteką skubėjo būrys tėvelių ir vaikų užsiregistravusių  į užsiėmimus  „Skaitymas su šunimi“.  Visi atvykę motyvavo skaitymo svarbą, kad šių užsiėmimų metu motyvacija tik didės skaitymui, stiprės suvokimas, kad skaityti malonu.  Kai, kurie vaikai tik žengia pirmus žingsnius į knygų pasaulį, kiti jau pažengę, bet nori pagilinti savo skaitymo įgūdžius.  Bet svarbiausias objektas, kuriuos domino tai šuo kuris klausys vaikų istorijų. Užsiėmimuose kurie vyks kiekvieną ketvirtadienį iki pat vasaros atostogų dalyvaus vedlė Sigrida  su savo augintiniu retrivere Goja.  Vaikystėje šunų vengdavusi Sigrida šiandien yra kaniterapijos asistentė, o jos augintinė Goja yra viena iš nedaugelio terapijai skirtų šunų Lietuvoje. Beveik trejų metų Goja rami, draugiška, atvira žmonėms. Ji subtiliai moka prieiti prie žmogaus ir savo žvilgsniu užmegzti kontaktą.
Kad šuniukas nėra paprastas jau pirmo bendro susitikimo metu tai įrodė vaikams ir tėveliams. Goja rodė , kad atpažįsta 4 raides ir gali iš jų sudėlioti savo vardą.  Vedlė Sigrida pamokė vaikus, kaip teisingai prieiti prie šuns ir pasisveikinti. „Kalbino“ Goją, o ši vaikams „pasakojo“, koks bendravimas jai labiausiai patinka – „atsakinėjo“ į Sigridos klausimus, baksnodama snukeliu į užrašus TAIP ir NE. Vaikai susipažino  ne tik su Goja, bet ir su atrinktomis šiems užsiėmimams knygutėmis apie šuniukus: lietuvių autorių E. Liegutės „Kaip Rudis tapo Džimu“, Salomėjos Pečiulytės knyga "Noriu šuniuko",  „Kaip Rikis mokėsi skaityti“ ir daugeliu kitų.
Užsiėmimai vyks grupelėmis po 3 vaikus, jie mokysis skaityti iki  pat vasaros. Kai kurie nuliūdo, kad teks keletą mėnesių palūkėti – visi iš karto, vienu metu skaityti knygelių Gojai negali. Priminsime, kad vienas skaitymo seansas trunka 15 minučių, šuniui skaito tik vienas vaikas, tėvai ar kiti asmenys nedalyvauja. Taigi „Gojos skaitykloje“ bus tik Goja, šuns vedlė Sigrida ir mažasis skaitovas.
                 Tėvai dėkojo už gražias iniciatyvas ir išreiškė pasitikėjimą. Buvo apžvelgti būtiniausi dokumentai – tėvų sutikimai bei informacinės anketos, kalbėta apie jų prasmingumą ir būtinybę. Buvo atsakyta į tėvelių klausimus.

Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus
vedėja Dalia Bagdžiuvienė










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą