2017/03/15

Antkaklis svajonių šuniukui

Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus neformalaus ugdymo būrelio „Kūrybiškumo saviraiškos studija“ nariai dalyvavo respublikiniame konkurse „Antkaklis svajonių šuniukui“, kurį paskelbė Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras.
Konkursui ruošėmės labai atsakingai – pristatėme vieną bendrą projektą ir keturis individualius darbus. Kadangi antkakliai pagal konkurso sąlygas galėjo būti pagaminti naudojant įvairias priemones, ir jų dydis nebuvo ribojamas, kūrybinių dirbtuvių komanda pasiryžo pagaminti antkaklį-milžiną. Jo ilgis siekė beveik tris su puse metro, pagrindinę statybinę medžiagą – popierines tūteles–  vaikai nuspalvino vaivorykštės spalvomis ir dekoravo smulkiais karpiniais bei ornamentais. Vidinę antkaklio dalį vaikai papuošė užrašu. Šis simbolinis draugystės antkaklis yra skirtas auksaspalvei retriverei Gojai, su kuria vaikai susipažino socialinio projekto „Skaitymas su šunimi“ metu.
Labai originalų nertą antkaklį, papuoštą smulkiais kauliukais, padarė Ieva Suščinskytė. Savo darbus konkursui taip pat pristatė Laima Blaževičiūtė, Erika Narkevičiūtė ir Kamilė Potašovaitė. Visi mūsų, ir dar daugiau kaip 400 originalių darbų iš įvairių Lietuvos kampelių, kovo 4-5 dienomis buvo eksponuojami Vilniaus LITEXPO parodų ir kongresų centre tarptautinės šunų parodos metu. Visi atvykę į parodą buvo kviečiami balsuoti už labiausiai patikusius antkaklius. Nominacijų buvo įvairių: ekologiškiausio, originaliausio, funkcionaliausio, saugiausio antkaklio ir kt. Apsidžiaugėme sužinoję, kad antkaklis-milžinas, skirtas Gojai, buvo pripažintas geriausiu ir užėmė 1 vietą kaip KOMANDINIS darbas. Būrelio vaikai kovo 5 dieną aplankė šį įspūdingą renginį, pasigėrėjo savo ir kitų pagamintais darbais, stebėjo įdomius šunų pasirodymus. Konkurso organizatoriai visus konkurso „Antkaklis svajonių šuniukui“ dalyvius taip pat pakvietė aplankyti šunų parodas: „Lietuvos nugalėtojas 2017“ ir „Vilniaus taurė 2017“.
Maloniai kviečiame į Trakų viešąją biblioteką, kur kovo 18 dieną bus eksponuojami „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ narių pagaminti antkakliai. Čia jūs pamatysite ir dalį geriausių darbų iš Vilniuje organizuotos parodos, o nuo kovo 20 dienos su ekspozicija galėsite susipažinti Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus erdvėse (Birutės g. 44, Trakai).
 GUODOS KAVALIAUSKAITĖS nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą