2017/10/11

Konkurso nugalėtoja

„Aš turiu šuniuką, o aš kačiuką, o pas mane plaukioja daug žuvyčių akvariume“ –  čiauškėjo vaikai bibliotekoje. O kiek knygų galima rasti, kur pagrindiniai herojai mažieji augintiniai. Artėjant Pasaulinei gyvūnų globos dienai spalio 4-ąją Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius  organizavo  nuotrauką konkursą „Mano augintinis“. Konkurso metu kiekvienas dalyvis  galėjo atsiųsti savo augintinio nuotrauką. Nuotraukos buvo talpinamos Vaikų bibliotekos socialinio tinklo Facebook paskyroje. Pasibaigus konkursui daugiausiai paspaudimų patinka surinkusi nuotrauka buvo paskelbta nugalėtoja.
Sulaukėme 28 nuotraukų su augintiniais, kurios ir dalyvavo konkurse.  Dalyviai buvo ne tik bibliotekos skaitytojai, bet ir gyvūnų mylėtojai iš aplinkinių rajonų. Nuotraukose į mus žvelgė laimingi šuniukai, padūkusios ir išdidžios katytės, akvariume plaukiojo žuvytės, po laukus bėgiojo arkliukai ir vištytės.  Kiekvienam dalyviui savo augintinis pats gražiausias ir mieliausias.
Susumavus rezultatus nuotrauka-nugalėtoja tapo – „Austėjos vištytės“, surinkusi 129 patinka paspaudimus, antroje vietoje, surinkusi 118 paspaudimų liko „Austėja ir jos jūrų kiaulytė Belvita“. Nugalėjo Austėjos iš Trakų Vokės nuotrauka. Antrokė Austėja labai myli gyvūnus, mergaitė taip pat dalyvavo socialiniame bibliotekos projekte „Skaitymas su šunimi“. Nugalėtojai buvo įteiktas gyvūnų prekių parduotuvės „Kika“ dovanų kuponas. Pasinaudojusi dovanų kuponu Austėja nuvyko į „ Kiką“ ir pirko kelioninį krepšį ir vitaminų jūrų kiaulytei, kad tik sveika per žiemą būtų, kad kiaulytę į mokyklą galėtų nusinešti ir draugams parodyti bei papasakoti, iš kur tokį krepšį gavo. Austėja pasidalino pamąstymu, kad su savo jūrų kiaulyte būtų labai labai smagu lankytis bibliotekoje ir skaityti knygas.
Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje šiuo metu veikia konkurso „Mano augintinis“ nuotraukų paroda. Kviečiame aplankyti parodą iki spalio pabaigos.  



Dalia Bagdžiuvienė,
Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėja

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą