2018/03/28

Atsisveikinome Su Goja

Viskas turi pradžią ir pabaigą. Nors socialinis projektas „Skaitymas su šunimi“ Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje tęsiasi jau trečius metus, kas kartą užbaigus vieną iš projekto etapų, visiems truputėlį liūdna. Vienas skaitymų etapas trunka apie 3 mėnesius, tad dalyviai spėja artimiau susidraugauti. Užsiėmimų metu vaikai bendrauja ir skaito knygas specialiai apmokytam terapiniam šuniui – auksaspalvei retriverei Gojai, kuri tapo gera bičiule ne tik projekto dalyviams, bet ir kitiems bibliotekos lankytojams.
Trečiajame etape dalyvavo 13 vaikų, kurie ne tik skaitė, bet ir dalyvavo edukacinėse pamokėlėse, kūrė bendrus darbelius, išmoko bendrauti su šunimi bei daug komandų, kurias pademonstravo paskutinio susitikimo metu. Kiekvieną kartą vaikai būdavo vis drąsesni, smalsesni. Šuns vedlė Sigrida Rupšytė-Paleičikė paruošdavo vis naujų užduočių susipažinimui su šuns elgesiu ir gyvenimu.
Baigiamojo susitikimo metu vaikai rašė palinkėjimus Gojai. „Būk linksma“, „Tau linkiu gerų nutikimų“, „Man gera su tavim skaityti, labai tave myliu, linkiu šuniškos meilės“ – šiuos ir dar daug kitų palinkėjimų su savimi išsivežė vaikų numylėtinė. Projekto dalyviai: Evita, Egidijus, Deimantė ir Goda netgi parengė pasirodymą „Trys paršiukai“, kurį vaikų būryje stebėjo ir Goja. Vaikams tai buvo geriausias jų darbo įvertinimas.
Dalia Bagdžiuvienė,
Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėja


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą