2018/06/04

Improvizacijų šou pasitinkant vasarą

Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje rinkosi tėveliai ir svečiai pasižiūrėti „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ improvizacijų – dviejų istorijų „Pabėgimas į kaimą“ ir „Mokyklos dienoraštis“. Pirmąją istoriją studijos dalyvės, vadovaujamos režisierės, aktorės Irenos Jocienės, sukūrė pagal linksmas Eduardo Uspenskio istorijas apie Rūgpienių kaimą. Antrąją – pagal Aleno Aleksanderio Milno knygą „Mikė Pūkuotukas“.
Studiją lanko įvairaus amžiaus mergaitės: pirmokės Birutė Kazlauskaitė ir Uršulė Kvedaravičiūtė, antrokė Saulė Malinauskaitė, ketvirtokė Samanta Gerasimavičiūtė, penktokės Erika Narkevičiūtė, Rimgailė Štrimeikytė, Ieva Suščinskytė, Austėja Jurevičiūtė ir aštuntokė Laima Blaževičiūtė. Studijos branduolį sudaro ne pirmus metus ją lankančios penktokės bei aštuntokė Laima, kurios geba lengvai improvizuoti bei vaidinti. Studijos aktoriai renkasi du kartus per savaitę (trečiadieniais ir penktadieniais) ir noriai repetuoja. Kai kurioms aktorėms šįkart atiteko net po du vaidmenis.
Susirinkusius žiūrovus, tarp kurių ir Trakų gimnazijos ikimokyklinukus su auklėtojomis, sveikino „Lapių TV“ pranešėjos Saulė ir Uršulė, kviečiančios pasinerti į neįtikėtinus improvizacijų šou, kurių tema – „Atostogos“! Iš vaidinančių studijos aktorių lengva buvo pajusti vasariškas nuotaikas: norą baigti mokslo metus („Mokyklos dienoraštis“) ir nenumaldomą norą ieškoti nuotykių kaip dėdė Fiodoras su šunimi Šariku ir katinu Matroskinu. Linksmai juoktis iš dėdės Fiodoro nusiųsto laiško mamai, kuriame pasakojama, kad „linksta uodega ir ūsai“!
Teatriuko bibliotekoje idėja seniai kirbėjo Trakų viešosios bibliotekos vadovės Danguolės Banevičienės galvoje. Kai 2012 m. bibliotekoje įsidarbino I. Jocienė, idėją pavyko realizuoti Vaikų literatūros skyriuje: studiją pradėjo lankyti smalsūs ir kūrybiški vaikai. Per keletą metų studija pastatė įdomių spektakliukų: „Stebuklingas arklio Dominyko brangakmenis“, „Asiliuko Mafino nuotykiai“, „Žirafa su kojinėmis“ (abu pagal J. Januškevičiūtės pjeses). Su vienu iš paskutinių pastatymų „Bulvinė pasaka“ pagal to paties pavadinimo Daivos Čepauskaitės pjesę teatriukas gastroliavo Trakų lopšelyje-darželyje „Ežerėlis“, Lentvario lopšelyje-darželyje „Svajonėlė“, Rūdiškių miesto bibliotekoje ir kt. Su „Bulvine pasaka“ rudenį studija dalyvaus „Skaitymo festivalyje 2018“ Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje. Su kitais spektakliais „Kūrybiškumo saviraiškos studija“ yra dalyvavusi Trakų miesto šventėse, lankiusis Trakų pradinėje mokykloje, lopšeliuose-darželiuose. Edukacijas yra vedęs aktorius Mantas Cegelskas, aktorė Agnė Sunklodaitė. Scenografiją ir garderobą kuria bibliotekos dailininkė Regina Buckiūnienė.
Po smagaus reginio Vaikų literatūros skyriaus vedėja Dalia aktores apdovanojo ledais. „Atostogos! – taip linksmai baigėsi improvizacijų šou, viliojantis visus atsipūsti.

Laimutė Adomavičienė,
Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą