2018/10/18

MĖLYNASIS KROKODILAS ATVYKO!






Greta Alice į Vaikų literatūros skyrių atvežė „Mėlynąjį krokodilą“: nebyliųjų komiksų parodą ir kūrybines dirbtuves. Paklausite: „Kodėl būtent mėlynąjį krokodilą?“ Menininkė atsakė, kad iš pradžių piešė įprastą žalią krokodilą, bet toks nepatiko ir tada ėmėsi mėlynojo.
Susipažinkite: Greta Alice (tikr. Greta Liekytė) – iliustratorė, komiksų autorė, išleidusi užduočių ir komiksų knygą „Ne muziejaus batai“ (2018). Menininkė, atidarydama komiksų parodą, pasakojo, kad kiekvienas kūrinys – atskiras paveikslėlių istorija. Todėl darbų seka nesubyra, kiekvienąkart šią parodą galima eksponuoti skirtingai. Prieš tai „Mėlynasis krokodilas“ buvo eksponuota Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Vėliau keliaus po kitas Lietuvos bibliotekas.
Vaikai, atskubėję į Gretos Alice „Kūrybines dirbtuves“, sužinojo daug įdomių žinių apie komiksus. Autorė pristatė knygelę, sukurtą pagal parodą „Mėlynasis krokodilas“: kai kurios kūrinių spalvos pakeistos; įdėta interaktyvioji dalis. Dalyviai galėjo sukurti komiksų knygelę su judančia „pop-up“ konstrukcija. Mergaitės ir berniukai pirmiausia turėjo sugalvoti, kokį gyvūną – ne būtinai mėlyną krokodilą! – norėtų piešti. Vieni rinkosi rožinę panterą, pingviną, poniukę, Vaivorykštukę, papūgėlę Likį, kobrą ir kt. Edukatorė išdalino spalvotas knygeles – mini zinas (savileidybos, mažo tiražo). Tada vaikai iliustravo viršelį. Vėliau lapus susibraukė langeliais, kad galėtų išdėstyti paveikslėlių pasakojimą – komiksą. Įklijavo „pop-up“ konstrukciją.
Kas susidomėjote mėlynuoju krokodilu, užsukite į Vaikų literatūros skyrių!

Trakų viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė

Laimutė Adomavičienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą