2019/01/10

Debiutinė Vaivos Raičinskytės keramikos paroda



Ar įmanoma rasti fantastines būtybes, pasiklydusias tarp žvaigždžių? Vaiva Raičinskytė jas surado ir laikinai – iki sausio 31 d. – įkurdino Trakų vaikų literatūros skyriuje.
Debiutinėje V. Raičinskytės keramikos darbų parodoje Pasiklydę tarp žvaigždžių įvairiomis spalvomis žaižaruoja drakonai: miegantis lizdelyje ar sustingęs laike; nustebęs ir žvelgiantis į akis; ar ką tik išsiritęs drakoniukas. Žvelgdamas į parodą, prisimeni matytus filmus apie drakonus ir atrandi naujų drakoniškų bruožų. Ar kartu su autore pasijunti fantazijos erdvėje.
V. Raičinskytė, dabar besimokanti antroje gimnazinėje Vilniaus Trakų Vokės gimnazijos klasėje, lipdyti pradėjo nuo darželio, kai auklėtoja pasiūlė plastilino. Vaiva teigia, kad keramika, kurią seniai jau lanko pas keramikę Vidą Juškaitę, padeda išreikšti jausmus ir atsipalaiduoti. Prieš kurdama jaunoji autorė Vaiva niekada neturi išankstinės idėjos, ką kurs. Kas tuo metu lipdosi, tą ir sukuria. Taip atsirado žaliaplaukė laumė, neregėtas paukštis, plačiašakis ąžuolas su ant šakų besiilsinčia kate ar kita fantastinė būtybė.
Be keramikos, Vaiva dar mėgsta piešti ir kurti animacinius filmukus.
Ir debiutantei V. Raičinskytei, ir keramikos darbų vadovei V. Juškaitei atrodo, kad ateityje mergina kurs ar dirbs darbą, susijusį su menu. To ir linkime jaunajai menininkei!
Visus susidomėjusius šia keramika, kviečiame sausio 30 d., 14 val. užsukti į susitikimą su V. Raičinskyte.

Laimutė Adomavičienė,
Trakų viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą