2019/01/02

Skaitymas savo malonumui

Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje vyko šeštadieniniai vaikų skaitymai su šunimi.
Biblioteka kasmet atnaujina didelio pasisekimo sulaukusį projektą „Skaitymas su šunimi“, kuris vykdomas kartu su Kaniterapijos asociacija. Projekto tikslas – lavinti skaitymo įgūdžius, malonios asociacijos su knygomis palaikymas ir motyvavimas. Kad tai įgyvendinti – pasitelkiamas augintinis.
Jau trečius metus vaikų biblioteką lanko vedlė Sigrida Rupšytė-Paleičikė su augintine auksaspalve retrivere Goja. Daugelis bibliotekos skaitytojų, vaikų, jau pažįsta Goją ir yra dalyvavę projekte. Skaitymai vyksta tik registruotiems mažiesiems skaitytojams. Kai dienos trumpėja ir norisi ne tik vakarus praleisti su knyga rankose, šio etapo metu vaikai atvykdavo į biblioteką šeštadieniais ir skaitydavo Gojai. Dalyvavo 5 vaikai – nuo darželinuko iki ketvirtoko. Dvi sesutės Rugilė ir Augustė knygas skaitymui atsinešdavo pačios. Kasparas ir Uršulė rinkdavosi knygas iš bibliotekos lentynų, o kartais ir Goja išrinkdavo, kokios knygos iš vaiko lūpų tądien norėtų paklausyti.
Pirmojo susitikimo metu tėveliams pristatėme projektą, domėjomės, kokios vaiko patirtys su šunimi. Po skaitymų, vedlė Sigrida mokė vaikus, kaip reikia elgtis su šunimi. Projekto metu vaikai išmoko komandų, kurias kartais pakartodavo net po keletą kartų.
Auksaspalvė retriverė Goja jau trečius metus kartu su biblioteka dalyvavo renginių cikle „Trakai – Kalėdų senelių sostinė“. Paskutinio užsiėmimo metu buvo įteiktas pažymėjimas, kuriame įamžintos akimirkos su Goja.
Šiltas ir jaukus bendravimas vaikams suteikia daug teigiamų emocijų, o skaitymas su šunimi ne tik lavina vaikų skaitymo įgūdžius, bet ir suteikia pasitikėjimo savimi.

Dalia Bagdžiuvienė,
Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėja



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą