2019/03/01

UŽGAVĖNĖMS PASIRUOŠTA





    Užgavėnės — paskutinė žiemos šventė, kurios kiekvienais metais laukia ir dideli, ir maži. Daugelis ruošiasi iš anksto: gamina kaukes, rūbus, kuriuos apsirengę Užgavėnių dieną, skuba į lauką, kur linksmindamiesi ir kuo daugiau valgydami, tikisi kuo greičiau išvaryti žiemą ir pasitikti pavasarį.
    Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius pradėjo ruoštis Užgavėnėms, sulaukęs parodos iš Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos technologijų mokytojos Rasos Kondrotienės. Atvykę bibliotekos lankytojai galėjo išvysti įvairiausių mokinių sukurtų kaukių bei išsirinkti, kokiu personažu jie norėtų pavirsti Užgavėnių dieną.
    Biblioteka sulaukė lankytojų iš Trakų rajono paramos šeimai ir vaikams centro. Vaikai, žiūrėdami  režisierės Jūratės Leikaitės kurtą filmuką „Užgavėnės“,  susipažino su Užgavėnių tradicijomis bei kaukėmis. Pasitelkę fantaziją ir panaudodami popierines lėkštes, spalvotą popierių, siūlus ir kailius, edukacijos dalyviai pasigamino kaukes, taip iš anksto pasiruošdami artėjančiai Užgavėnių šventei.
   NVŠ „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ lankytojai, ruošdamiesi Užgavėnėms, dalyvavo edukacinėse dirbtuvėse „Būk kitoks per Užgavėnes“, kurių metu gamino kaukes. Būrelio nariai ir bibliotekos lankytojai žiūrėjo filmuką apie Užgavėnes bei, panaudodami išmaniąsias technologijas ir kahoot.it programėlę, entuziastingai atsakinėjo į klausimus apie šią žiemos šventę. Geriausiai ir greičiausiai atsakiusieji sulaukė prizų.
   Užgavėnės — viena linksmiausių metų švenčių, kuomet gali persirengti įvairiausiais personažais, stebėti, kaip deginama Morė, prisivalgyti blynų ir pagaliau, pažvelgęs pro langą, pasakyti: „Jau tuoj pavasaris“.


Eglė Kondrotaitė
Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus
Vyr. bibliotekininkė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą