2019/06/21

Vaikų dienos stovykla bibliotekoje

1 pamaina


2 pamaina




2019 m. birželio 10 d. Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje prasidėjo vaikų dienos stovykla „Būk besidomintis, unikalus ir kūrybiškas!“. Į pirmąją stovyklos pamainą susirinko 17 smalsių vaikų nuo pirmos iki ketvirtos klasės. Juos  pakvietėme susipažinti 
su karaimais ir Trakais.
                      Pirmoji diena prasidėjo supažindinant vaikus su stovyklos programa. Stovyklautojai žaidė žaidimą, bandydami pažinti vienas kitą. O įdomiausia pirmosios dienos dalis pažintis – su karaimu Romualdu Tinfavičiumi, papasakojusiu vaikams apie karaimus bei pakalbėjusiu kalba, kurios stovyklos dalyviams dar galbūt nėra tekę girdėti.
                      Antrąją dieną stovyklautojai su vadovėmis Dalia ir Egle keliavo į Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus biblioteką, kurioje sudalyvavo edukacijoje  „Prisijaukinkime pasaką“. Vaikai ne tik kūrybiškai piešė dovanėles artimiausiam žmogui ar gyvūnui, bet ir susipažino su bibliotekos Vaikų literatūros skyriumi, dalyvaudami ekskursijoje.
                      Įpusėjus pirmajai savaitei, pakvietėme vaikus pažaisti kahoot programėle,  atsakant į daugybę klausimų apie karaimus ir Trakus. Po smagios trečios dienos pradžios stovyklautojai susitiko su rašytoju Virgiu Šidlausku, kuris įdomiai ir kūrybiškai pristatė savo knygas.
                      Ketvirtąją dieną tęsėme pažintį su karaimais, dalyvaudami edukacijoje „Kibinų kelias“,  „Karališkoje senojoje kibininėje“. Stovyklautojai išmoko gaminti kibinus bei skaniai užkando.
                       Paskutinę pirmosios pamainos dieną keliavome į  S. Šapšalo karaimų tautos muziejų, kuriame tęsėme pažintį su karaimais.
Stovykla tęsiasi ir toliau. Nuo birželio 17 d. į biblioteką atvyko antrosios pamainos stovyklautojai, kurie šią savaitę taip pat susipažins su karaimais, keliaus po Trakų miestą, dalyvaus keramikos užsiėmime bei lauks paskutinę dieną atvykstančios iliustratorės Aušros Kiudulaitės. Taigi stovyklautojų laukia dar daug įdomių susitikimų ir kūrybingo laiko!
Stovyklą remia Trakų rajono savivaldybė pagal „Vaikų socializacijos“ programą.

Eglė Kondrotaitė
Trakų viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus
Vyr. bibliotekininkė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą