2019/12/03

Anime piešimas bibliotekoje




Baigiamajame Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus projekto „Atrask komiksus su TraKiu!“ renginyje nusikėlėme į tolimąją Japoniją. Anime – tai iš Japonijos kilęs animacijos stilius su savitais veikėjais ir įdomia mums neįprasta aplinka. O vieni išskirtiniausių bruožų: didelės akys, kuriomis perduodamos pagrindinės veikėjų emocijos ir jausmai, spalvoti, ryškūs plaukai.
                      Vaikus supažindinti su anime piešimo stiliumi pakvietėme edukatorių Aliaga Mirguseinov, kuris domisi anime jau labai seniai. Savarankiškai piešti pradėjo nuo 2008 metų, kai ėmė lankyti Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmų Dailės ir dizaino studijos kursus, kuriuose didžiąją savo laiko dalį mokėsi anime ir chibi personažų piešimo pagrindų. Į pamoką susirinko daug anime ir komiksų gerbėjų iš Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos, Trakų pradinės mokyklos, atvyko moksleivių iš Lentvario bei Aukštadvario. Vaikai tryško noru išbandyti šį mums dar neįprastą piešimą. Dalyviai entuziastingai ėmė piešti anime veikėjų veido formas, plaukus, akis bei figūrą, chibi personažus. Taip pat buvo populiarūs ir kitokie personažai – drakonai, neįprasti ir nematyti padarai. Edukatorius padėjo ir paaiškino dalyviams, kaip tiksliai piešti nepavykstančias vietas, o Tolimųjų Rytų aurai kurti įjungė muziką, skambėjusią populiariausiuose anime filmukuose. A. Mirguseinov supažindino vaikus su viena iš specialių programų, įrašytų planšetiniame kompiuteryje. Naudojantis šia programa, lengviau kurti iliustracijas ir personažus. Edukatoriaus nuomone, svarbiausia – ne mokėjimas piešti, o noras. Būtent tai padės visiems svajojantiems išmokti piešti anime stiliumi.
                      Visus norinčius daugiau sužinoti apie komiksus, kviečiame atvykti į Vaikų literatūros skyrių, kuriame taip pat  atrasite ir japoniškų komiksų: „Drakonų kovos“, „Naruto“, „Helsingas“ ir kt. Be to, rasite ir  lietuvių autorių kurtus komiksus.

Eglė Kondrotaitė
Trakų viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus
Vyr. bibliotekininkė



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą