2020/05/04

Nuotraukų konkursas "Kur skaitau knygas?"

Jau gerokai virš mėnesio daugelis vaikų ir suaugusiųjų laiką leidžia namuose. Pabodus būti prie kompiuterio, paimame į rankas knygas, kurios praskaidrina dienas, nukeldamos mus į kitus pasaulius, nuotykius, meilės istorijas ir kt. Kaip sakė anglų rašytojas S. Smailsas: „Gera knyga – viena didžiausių gyvenimo brangenybių“.
Norėdami sužinoti, kur karantino metu vaikai skaito knygas, balandžio 1 dieną paskelbėme nuotraukų konkursą „Kur skaitau knygas?“. Kvietėme, nuotraukų pagalba, mums papasakoti savo istorijas. Sulaukėme 30 nuotraukų, kuriose buvo vaizduojamos smagios ir neįprastos skaitymo vietos: gryname ore savo namelyje, palapinėje, ant sūpynių, gulint lovoje ar net stovint ant rankų! Prie konkurso prisijungė: Kauno Bernardo Brazdžionio mokyklos priešmokyklinukai, Marijampolės lopšelio-darželio „Šaltinėlis“ „Aitvarukų“ grupės vaikai, Šiaulių r. Drąsučių mokyklos jungtinės ugdymo grupės „Boružiukai“ auklėtiniai bei vaikai, kurių nuotraukas atsiuntė tėveliai. Konkurse dalyvavo įvairaus amžiaus vaikai.
Konkurso laimėtojus rinkome „Trakai vaikų biblioteka“ FB paskyroje bei vieną išrinko Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus darbuotojai Nacionalinės bibliotekų savaitės metu. FB paskyroje laimėjo Emilija iš Kauno, surinkusi 164 balsus, o bibliotekininkių balsas atiteko Skaidriui iš Kauno. Laimėtojų laukė bibliotekos įsteigti prizai, o likusių dalyvių – padėkos.
Ačiū visiems dalyvavusiems konkurse ir atsiuntusiems nuotraukas. Džiaugiamės, kad tiek daug vaikų skaito knygas!

Eglė Kondrotaitė
Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus
vyr. bibliotekininkė





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą