2020/06/22

„Pepės“ nominacijos

Baigėsi Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje įsikūrusios NVŠ programos „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ teatro saviraiškos sezonas. Neįprasti buvo metai, du mėnesius studija dirbo nuotoliniu būdu, bet kūrybinį sezoną vainikavo tradicija tapusi „Pepės“ nominacijų šventė. Įvertinti kiekvieno jaunojo aktoriaus 2019/2020 metų pasiekimai.
Sezonas buvo kūrybingas ir įvairus. Rugsėjo mėn. su spektakliu „Asiliuko Mafino nuotykiai“ dalyvavome Skaitymo festivalyje 2019 „Būk koks esi“, Vilniuje. Lapkričio mėn. apsilankėme Pasvalio M. Katiliškio bibliotekos šventėje „Mes mylim pasakas“, kur pristatėme spektaklį „Žirafa su kojinėmis“, o kur dar nuotaikingos programos: „Helovino pokštas“, Kalėdinė fejerija,
Beždžioniukų diskoteka, Užgavėnių pasirodymas.
Nominacijos įteiktos 13-ai jaunųjų aktorių: ryškiausias vaidmuo, geriausias antraplanis vaidmuo, sceninis debiutas, už kūrybiškumą, geriausią improvizaciją, vaidmenų įvairiapusiškumą, draugiškumą ir aktyvumą. Apdovanojimų kulminacija tapo tatuiruočių kūrimas. Nominacijose dalyvavo Ana Šubina, profesionali veidukų piešimo meistrė (akvagrimuotoja). Meistrė vaikus ir tėvelius pradžiugino blizgiais piešinukais ant kūno, kurie buvo daromi pagal vaiko pasirinktą trafaretą. Naudojami sertifikuoti: kūno klijai, spalvingi kūno blizgučiai.
Rudenį laukia nauji vaidmenys ir spektakliai. Dėkojame kūrybingiems vaikams ir jų tėveliams. Lauksime visų sugrįžtant rudenį.
 
Dalia Bagdžiuvienė
Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja,
Irena Jocienė
Teatro saviraiškos vadovė
Nuotraukos Daivos Šmigelskaitės-Mačiulienės





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą