2020/06/18

„Robotika+3D spausdintuvas+Dronai+“


Bibliotekoje įgyvendinamas projektas, finansuojamas iš 2014–2020 metų Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų veiksmų programos projekto 2 prioriteto „Informacinės visuomenės skatinimas“ 02.2.2-CPVA-V-524 priemonės „Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu atnaujintoje viešosios interneto prieigos infrastruktūroje“. Projektas tęsis iki 2021 m. Auginant šiuolaikines asmenybes yra vienas iš privalumų disponuoti naujausia informacija bei įrankiais. Būtent todėl mokiniams turi būti naudinga ir tikslinga būti ne tik vartotojais, bet ir kūrėjais, išradėjais. Šio projekto dėka vaikams siūlome išbandyti naujus inžinerijos bei programavimo paketus: 3D spausdintuvą, lego robotikos, programuojamų mikrokontrolerių rinkinius, edukacinius dronus, mikrokompiuteriukus.
Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje šeštadieniais renkasi mažieji programuotojai ir išbando programavimo paketus. Užsiėmimus veda informacinių technologijų mokytoja Miroslava Aziulevičienė. Šių užsiėmimų metu mokiniai susipažįsta su šiuolaikinėmis technologijomis, kuria pačius įvairiausius lego robotus, gilina žinias tiksliųjų mokslų, mechanikos srityje, tobulina programavimo, loginio, kritinio mąstymo įgūdžius bei kūrybiškumą. Vaikai džiaugiasi, kai pavyksta surinkti norimą modelį ir jį užprogramuoti, žinoma, smagiausia dalis – pamatyti surinkto roboto funkcijas. Jau išbandyti „LEGO WeDo 2.0“, „LEGO Mindstorms Education EV3“. Šiuo metu vaikai užsiėmimuose išbando ir mokosi įvaldyti bepilotes skraidykles (dronus). Dauguma vaikų buvo tik šiek tiek girdėję apie ketursparnes skraidykles-dronus, bet jų neturi ir nėra bandę pilotuoti. Išklausę pagrindines savybes ir valdymo instrukcijas, kiekvienas vaikas galėjo išbandyti ketursparnę skraidyklę. Mokiniai nekantraudami laukė savo eilės, kada galės paskraidinti droną.
Kiekviename užsiėmime vaikai atranda naujų kūrybos dalykų, kurie suteikia daug gerų emocijų. Užsiėmimuose dalyvaujantys vaikai nuo 8 m. iki 12 m. itin patenkinti užsiėmimais ir su nekantrumu laukia šeštadienių. Vienu kartu dalyvauti užsiėmime gali nedaugiau kaip 6 vaikai. Užsiėmimai nemokami. Birželio mėnesį veiklas baigsime ir tęsime jau rudenį.
Ateityje informaciniai ir technologiniai įgūdžiai taps vis reikalingesni, o gebėjimai kurti, valdyti technologijas, spręsti kompleksines problemas bus itin paklausūs ir darbdavių pageidaujami įgūdžiai.


Dalia Bagdžiuvienė
Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja,
Miroslava Aziulevičienė
Užsiėmimų vadovė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą