2020/07/09

Kakė Makė 10 metų


Vaikiškų knygelių dailininkė ir rašytoja Lina Žutautė vaikystėje niekada nesvajojo iliustruoti knygų ir rašyti. Knygos apie Kakę Makę įkvėpėjas buvo jos sūnus Karolis. Tai paveikslėlių knyga apie nenuoramą mergaitę, nemėgusią tvarkyti savo žaislų. Pirmoji knygelė apie Kakę Makę ir Netvarkos nykštuką buvo išleista lygiai prieš dešimt metų. Kūrybinga, išradinga, linksma, smalsi ir išdykusi heroje netruko užkariauti vaikų širdis.

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius, minėdamas Kakės Makės 10 metų gimtadienį, surengė vaikų piešinių konkursą – parodą „Kakė Makė – 10 metų“. Piešinių konkurse - parodoje eksponuojami 22 puikūs piešiniai. Vaikų darbų sulaukėme iš Trakų rajono paramos šeimai ir vaikams centro, Lentvario l/d ,,Šilas“ ir Trakų gimnazijos ikimokyklinė grupė. Vaikai piešė Kakę Makę, monstrus, netvarkos nykštuką ir kitus herojus.

                      Visus maloniai kviečiame užsukti į biblioteką ir prabalsuoti už gražiausią piešinį. Balsuosime už dvi grupes: darželinukus ir vyresnius vaikus. Daugiausiai balsų sulaukusius piešinius apdovanosime puikiais prizais. Nugalėtojus skelbsime liepos 22 dieną. Paroda veiks iki liepos 31 dienos.

 

.                                                                                                                Justina Dailidėnaitė Trakų viešosios bibliotekos

Vaikų literatūros skyriaus

vyr .bibliotekininkė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą