2020/11/25

 








BIBLIOTEKŲ LITERATŪRINIŲ PROTŲ MŪŠIŲ NUGALĖTOJAI – TRAKŲ PRADINĖS MOKYKLOS KETVIRTOKAI

 

                      Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius ir Trakų pradinės mokyklos ketvirtokai su mokytoja Violeta Filonova priėmė iššūkį ir dalyvavo Lietuvos Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos surengtoje skaitymo skatinimo akcijoje „Literatūriniai protmūšiai bibliotekose“.

                      Visoms užsiregistravusioms bibliotekoms buvo priskirtas literatūrinis personažas. Dalyviai iš Trakų pradinė mokyklos gavo įžymiosios raganos Lilės vardą (Knister „Ragana Lilė“). Žaidimas vyko tiesioginių transliacijų metu per YOUTUBE  platformą, kurios metu vaikams buvo pasakytas prisijungimo kodas. Ketvirtokai naudodamiesi bibliotekos plančetėmis, kompiuteriais ir savo telefonais su duotu kodu prie viktorinos prisijungė per KAHOOT programėlę. Literatūriniai protų mūšiai buvo suskirstyti į tris etapus.

                      Kiekviename etape vaikai turėjo atsakyti į 32 klausimus su keliais galimais atsakymų variantais. Pirmajame etape, dalyvavo beveik 500 vaikų iš 30 Lietuvos bibliotekų. Mokiniai į klausimus atsakinėjo greitai ir teisingai. Todėl žinoma pateko į antrąjį etapą. Antrajame etape  dalyvavo tik 10 pirmojo etapo klasių iš visos Lietuvos. Trakietis Martynas iš 179 dalyvavusių vaikų užėmė pirmą vietą,  surinko 29555 taškus ir atsakė teisingai į 31 klausimą iš 32 pateiktų antrajame etape. Už pirmąją vietą Martynas laimėjo knygą ,,1000 klausimų ir atsakymų. Lietuvos tūkstantmečio vaikai‘‘.

                      Finale dalyvavo 4 geriausiai pasirodžiusios antrojo etapo klasės. Įtemtas ir pilnas jaudulio finalas praėjo sklandžiai ir labai džiaugsmingai. Trakų pradinės mokiniai vėl išliko lyderiais ir laimėjo pirmąją vietą. Valio! Finalo nugalėtojai laimėjo nuotolinį susitikimą su jų pasirinktu knygos autoriumi, bei stalo žaidimus. Taip pat šiame etape geriausiai pasirodžiusios trakietės Selija ir antros vietos laimėtoja Uršulė laimėjo po knygą ,,1000 klausimų ir atsakymų. Lietuvos tūkstantmečio vaikai‘‘

                      Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius taip pat neliko be dovanų. Geriausiai pasirodžiusi biblioteka apdovanota „Metų knygos rinkimų“ vaikų ir paauglių knygų rinkiniais.

                      Nuoširdžiai sveikiname nugalėtojus ir linkime toliau išlikti labiausiai skaitančia klase Lietuvoje.

                     

Justina Dailidėnaitė

Trakų viešosios bibliotekos

Vaikų literatūros skyrius

Vyr. bibliotekininkė

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą