2020/12/18

Pasitinkam Kalėdas su „Zoom“ ir „Microsoft Teamsׅ“ programomis

 Visoms veikloms persikėlus į virtualią aplinką, NVŠ „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ vadovės suplanuotas užduotis pritaikė nuotoliniam darbui. Kiekviena vadovė pasitelkė jau įgautas žinias ir išmoktas programas: „Zoom“, „Microsoft Teams“, „Facebook“, „Messenger“, „Viber“ ir kt. Žinoma, vaikams dabar ypač trūksta gyvo bendravimo ir vadovių paaiškinimų, bet džiaugiamės jų aktyvumu ir noru susitikti kiekvieną savaitę. Labai miela, kad tėveliai padeda – prisijungti prie užsiėmimų, paimti paruoštų darbo priemonių rinkinukus.

Karantino metu kūrybinių dirbtuvių vadovės vaikams siūlė įvairius širdžiai mielus užsiėmimus, kuriuos vaikai lengvai galėtų pasigaminti namuose. Su studijos nariais, kurie negalėdavo prisijungti prie tiesioginių pokalbių, vadovės bendravo kitais būdais, siuntė užduotis, darbo eigą. Vaikai gamino advento kalendorių, eglutes kalėdiniam miškeliui, lankstė ir dekoravo dovanų dėžutes, naujametinius žaisliukus taikant kvilingo techniką, iš susuktų siūlų kamuoliukų klijavo stilizuotas kalėdines eglutes bei vainikus, žaisliukus, atvirukus ir kitus darbelius. Studijos nariai dalindavosi savo darbelių nuotraukomis, rašydavo ir klausdavo, jei kas būdavo neaišku. Smagu sulaukti vaikų darbelių nuotraukų, kuriomis vadovės pasidalindavo NVŠ „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ „Facebook“ puslapyje.

„Teatro saviraiškos studijos“ vaikai bendravo nuotoliniu būdu per „Zoom“ programą. Susitikimų metu aptarė naujo spektaklio „X Faktorius“ personažų pasirodymus. Demonstravo kostiumus. Žaidė žaidimus dėmesio sukaupimui, atliko ritmikos pratimus, balso lavinimo užduotis bei trumpus etiudus pagal užduotas temas.


Iki Kalėdų liekant vis mažiau laiko pakvietėme „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ narius virtualiai susitikti su Kalėdų Seneliu. Prisijungę vaikai pasveikino Senelį, deklamavo eilėraščius ir sakė linkėjimus. Kalėdų Senelis nepamiršo bibliotekoje vaikams palikti dovanų. Lauksime studijos narių užsukant jų paimti.

Karantino laikotarpiui tęsiantis toliau, „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ vadovės pasiruošusios priimti artėjančius iššūkius. Tikimės, kad studijos nariai išliks tokie pat aktyvūs ir taip pat šauniai atliks užduotus darbelius. Esame dėkingos vaikams ir jų tėveliams už malonų bendravimą ir gražių kūrybiškų darbelių atlikimą.

Trakų viešosios bibliotekos „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ organizatoriai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą