2021/01/06

Kalėdinė dovana – kalendorius

 Šiais laikais visi žino, kas yra kalendorius. Pasak žodynų, kalendorius – tai visų metų dienų sisteminis sąrašas arba laiko skaičiavimo sistema, pagrįsta periodiniais gamtos reiškiniais.

Dabartinis kalendorius sukurtas dar senovės Romoje, kai imperatorius Julijus Cezaris iš pagrindų pertvarkė iki tol galiojusią nepatogią romėnų laiko skaičiavimo sistemą. Dabar jis tapęs ir svarbiu atributu kiekvieno namuose. Vieni pasistato kalendorių ant stalo, kiti pasikabina ant sienos gerai matomoje vietoje bei mėgsta žymėtis svarbias jiems dienas – gimtadienius, šventes, su darbo reikalais susijusius įvykius. Taip pat kalendoriuose mėgstama stebėti mėnulio fazes, vardadienius ar kitas įdomias datas.

Artėjant didžiausioms metų šventėms – Kalėdoms ir Naujiesiems metams – „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ vaikus nudžiuginome studijos kalendoriumi. Rinkomės iš daugelio pasiūlymų: pakabinami, staliniai ir kt. Apsistojome ties naujovišku plastikiniu staliniu kalendoriumi. Tai nedidelis 105 x 187 mm dydžio stalinis kalendorius, susidedantis iš skaidraus plastiko dėžutės ir 13 lapelių (viršelis ir 12 mėnesių). Atidarius dėžutę ir pasukus viršutinį jos dangtelį į kitą pusę, ji tampa stoveliu kalendoriui. Kiekviena studijos vadovė atrinko gražiausias, įdomiausias nuotraukas, atspindėjusias 2020 metų veiklas su vaikais. Kvietėme vaikus užsukti į biblioteką ir bekontakčiu būdu paimti dovanas.

Tikimės, kad ši dovana puikuosis ant kiekvienos studijos nario stalo visus metus ir primins šaunius nuveiktus darbus.

 

Eglė Kondrotaitė

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą