2021/03/19

Nuotaikingas susitikimas su rašytoju Tomu Dirgėla

 Tomas Dirgėla vienas populiariausių vaikų rašytojų, jo knygų mažieji skaitytojai visada laukia su dideliu nekantrumu. O detektyvinių knygų serija „Domas ir Tomas“ retai kada užsilaiko bibliotekos knygų lentynose. Pirmoji šios serijos knyga „Domas ir Tomas. Dingusios šluotos byla“ 2017 m. pelnė Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Antrąją premiją už geriausią metų knygą vaikams. Šiuo metu autorius išleidęs 19 knygų ir pakeliui net penkios naujos knygos, tarp kurių ir septintoji „Domo ir Tomo“ dalis.

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius, bendradarbiaudamas su VšĮ „Mokyklų tobulinimo centru“, kovo 17 d. kvietė NVŠ programos „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ narius nuotoliniu būdu susitikti su rašytoju Tomu Dirgėla ir susipažinti su jau kultiniais tapusiais detektyvais Domu, Tomu ir Upe. Taip pat sužinoti, kaip atrodo naujausi trijulės nuotykiai, kaip sukurti detektyvinę istoriją ir įveikti pačius didžiausius pavojus. Rašytojas vaikams skaitė ištrauką iš savo knygos „Domas ir Tomas. Vasaros atostogų byla“. Klausimus vaikams uždavė ir žodžių kišenėje neieškantis rašytojas, o vaikai dalinosi savo mintimis apie mėgstamas knygas, detektyvus ir net kibinus. Vaikai kalbino rašytoją atvykti į Trakus. Nuotaikingas susitikimas prabėgo akimirksniu.

Dėkojame rašytojui už smagų susitikimą su vaikais ir laukiame pasirodant naujų jo knygų bei galimybės susitikti bibliotekoje gyvai. Kviečiame vaikus užsukti į biblioteką ir pagriebti likusias Tomo Dirgėlos knygas, kol jų dar yra.

 

Eglė Kondrotaitė

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą