2021/03/17

Nuotraukų konkursas „Lietuva tai...“

 Jei kas nors paklaustų, kas mums yra Lietuva, turbūt nerastume vieno tinkamo žodžio apibūdinti. Man Lietuva – tai tėvynė, šeima, vieta, kurioje augau, buvau ir esu laiminga. Taip pat man Lietuva – tai apsnigtas ar nusidažęs įvairiausiomis spalvomis miškas, tekančios upės ir ežerai, dideli miestai ir miesteliai, žmonės, kurie čia gyvena.

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius šiais neįprastais metais kvietė paminėti valstybines šventes: Vasario 16-ają – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną ir Kovo 11-ają – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, dalyvaujant nuotraukų konkurse „Lietuva tai...“ Laukėme nuotraukų iš vaikų ir tėvelių, kuriose atsispindėtų konkurso tema – kas jiems yra Lietuva. Iš viso sulaukėme 78 nuotraukų iš įvairiausių Lietuvos kampelių: Kauno, Šiaulių, Jonavos, Aukštadvario, Palangos, Kaišiadorių, Rykantų, Šilalės, Panevėžio r., Radviliškio, Užliekalnio. Balsavimą paskelbėme Trakai vaikų biblioteka „Facebook“ puslapyje. Dauguma dalyvių prie atsiųstų nuotraukų pridėjo metrikas, kuriose parašė, kas jiems yra Lietuva. Jie įvardijo, kad jiems Lietuva – tai mylima gamta ir nuostabus laikas praleistas ten, tai, ką mato lange, džiaugsminga valstybė, mėnuo balto džiaugsmo, namai, tvirtovė ir t. t.

Nuotraukų balsavimą internete suskirstėme į tris etapus: pirmajame etape buvo galima balsuoti už visas nuotraukas, iš kurių 30 pateko į antrą etapą. Į trečią, paskutinį etapą, keliavo 10 daugiausiai „Facebook“ patiktukų surinkusios nuotraukos. Balsavimas vyko iki kovo 10 d.

Pirmąją vietą, surinkusi 1 100 balsų „Facebook“ puslapyje, laimėjo Milita iš Aukštadvario mokyklos-darželio „Gandriukas“. Antrąjį laimėtoją rinko konkurso organizatoriai. Juo tapo Armandas iš Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos. Abu laimėtojai bus apdovanoti prizais ir diplomais. O visiems likusiems dalyviams išsiųstos padėkos.

Dėkojame visiems dalyviams, kurie prisijungė prie nuotraukų konkurso ir kartu su mumis paminėjo šias Lietuvai svarbias šventes. Smagu, kad tiek daug vaikų myli savo tėvynę Lietuvą.

 

Eglė Kondrotaitė

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą