2021/03/30

Spektaklis „Grybų karas“ džiugino darželinukus

 

Nežinia, ar rastume daug Lietuvoje žmonių negirdėjusių garsiojo Justino Marcinkevičiaus „Grybų karo“. Pirmasis leidimas Lietuvoje pasirodė dar 1958 m. ir iki šiol „Grybų karas“ yra viena iš skaitomiausių poemų vaikams. „Grybų karas“ istorija ne kartą įgavusi spektaklio ar animacinio filmuko pavidalą. Kovo 10 d. minint rašytojo J. Marcinkevičiau gimtadienį Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus paruošė spalvingą spektaklį. Žaismingi, linksmi personažai, ryškios, smagios dekoracijos ir iki smulkmenų apgalvotos detalės, džiugino Trakų darželio – lopšelio „Ežerėlis“  ir  Lentvario lopšelio - darželio „Šilas“ vaikus.

                    Renginio metu drauge su vaikais aptarėme spektaklio personažus, susipažinome su miške augančiais grybais, diskutavome, kaip skaniai juos galėtume pagaminti. Apžvelgėme, kurie jų valgomi, o kurių rinkti nevalia. Suvaidinta eiliuota pasaką apie grybus vaikams paliko puikų įspūdį. Vaikai rinko įdomiausius personažus, svarstė kodėl lepšis nenori kariauti, o žvėrys išsigando grybų.

Labai džiaugiamės mažųjų aktyvumu, noru bendrauti ir dalintis savo patirtimis. Tikimės ateityje paruošti daugiau smagių vaidinimų. Ir su nekantrumu laukiame gyvų susitikimų su mažaisiais skaitytojais bibliotekoje.

                      Jei šios pasakos dar neesate girdėję, arba girdėję, bet norėtumėte išgirsti dar sykį kviečiame registruotis telefonu 8528 22103 ir „Grybų karą“ suvaidinsime Jūsų vaikų kolektyvui per „ZOOM“ programėlę. Taip pat mielai Jūsų laukiame Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje čia galite surasti ne tik „Grybų karo“ knygeles, bet ir daug kitų nepakartojamų istorijų.

 

Trakų viešosios bibliotekos

Vaikų literatūros skyriaus

vyr. bibliotekininkė

Eglė Leišienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą