2021/04/20

(Ne) tobulas susitikimas su „Pasaibos“ kūrėja

    Balandžio 16 d. Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius kvietė į nuotolinį susitikimą su leidėja ir rašytoja, leidyklos „Terra Publica“ direktore Danguole Kandrotiene. Autorė yra parašiusi dvidešimt knygų vaikams. Labiausiai pažįstamos: „Spintos istorijos“, knygų serija apie mažą plaukuotą padarėlį „Pasaibą“, „Aitvarų diena“. Bibliotekoje galima rasti ir autorės sudarytų žinynų: „Sportas nuo mankštos iki medalio“, „Aš ir pasaulis“, „Šaukšto šmaukšto akademija“, praktinį vadovą vaikams, kaip elgtis įvairiose situacijose „Nepamesk galvos!“.

    Pradėdama susitikimą, D. Kandrotienė pasidžiaugė artėjančiu savaitgaliu ir pasiguodė, kad rašytojai kurdami dažniausiai neturi savaitgalių ir atostogų. Vėliau pristatė save ir savo naujausią paveikslėlių knygą „Tukas mokosi dalintis“. Tai istorija apie kiškutį Tuką, kuris nusineša savo garvežiuką į darželį ir jis dingsta. Trumpai pristačiusi siužetą, vaikus kvietė įminti knygos paslaptį, o atsakymų sakė lauksianti „Facebook“ „Pasaibos“ paskyroje. (https://www.facebook.com/Pasaiba-108233797420049)

    Kalbėdama apie savo, kaip rašytojos, pasiekimus, pasidžiaugė, kad jos knyga „Spintos istorijos“ buvo pripažinta viena iš 200 geriausių pasaulyje knygų. Taip pat ši knyga yra pelniusi Prano Mašioto premiją, pripažinta tarptautiniu mastu. Autorė parodė latvišką knygos leidimą, ištarė, kaip skamba jos pavadinimas latvių kalba. D. Kandrotienė teigė itin mėgstanti pažintines knygas: enciklopedijas, įvairius pasakojimus ir yra parašiusi nemažai knygų apie Lietuvą.

    Vėliau rašytoja pristatė vaikų itin pamėgtą „Pasaibos“ seriją: „Pasaiba ir maumų medis“, „Pasaiba ir receptų vagys“, „Pasaiba ir dingęs liūtas“, „Pasaibos kelionė po Lietuvą“. Autorė vaikams išraiškingai skaitė šios istorijos ištrauką. Sudominusi, kvietė kiekvieną atlikti bandymą namuose ir patikrinti, ar pas juos negyvena Pasaiba. Patarė, kokiais saldainiais būtų galima prisivilioti šį paslaptingą padarėlį. Prieš atsisveikinant, visi darėme proto mankštelę, kurią atlikti mokino pats Pasaiba.

    Renginio metu vaikai itin aktyviai dalyvavo, mandagiai kėlė rankas, pasakojo, kokias knygeles jau yra perskaitę, uždavė autorei netikėčiausių klausimų. Nuotolinio susitikimo metu prisijungė 78 vaikai iš Trakų rajono. Dalyvavo Trakų pradinės mokyklos antrokai, Lentvario pradinės mokyklos pirmokai bei trečiokai.

    Rašytojai dėkojame už padovanotą nuotaikingą susitikimą, su nekantrumu laukiame naujų „Pasaibos“ nuotykių. Visus mažuosius skaitytojus bei jų tėvelius kviečiame užsukti į  biblioteką, kurioje yra daug grožinių ir vertingų pažintinių šios rašytojos knygų.

Giedrė Streckienė

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą