2021/04/09

Vaikų Velykėlės

 Velykos – pati didžiausia ir labiausiai laukiama pavasario šventė, simbolizuojanti atgimimą, atsinaujinimą, naują pradžią. Taip pat siejama su daugybę tradicijų, kurios išlikusios iki šių dienų. Savaite po Velykų minime dar vieną progą – Atvelykį. Atvelykio savaitgalis daug kam geriau žinomas kaip vaikų Velykėlės, kuomet didžiausias dėmesys skiriamas vaikams ir šeimos buvimui kartu.

Šiais metais Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius kvietė NVŠ programos „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ narius dalyvauti fondo „Švieskime vaikus“ organizuojamajame konkurse „Vaikų Velykėlės 2021“. Prie šios akcijos prisijungė ir Trakų rajono Lentvario lopšelio-darželio „Šilas“ „Skruzdėliukų“ ir „Ežiukų“ grupės. Kvietėme vaikus nupiešti velykinius kiaušinius ir atsiųsti piešinių nuotraukas. Iš viso sulaukėme penkiasdešimt vaikų darbų. Kiekvieno dalyvio laukė prizas – knyga, kurią jau galima atsiimti užsukus į biblioteką. Visus atsiųstus piešinius sujungėme į vieną bendrą darbą, kuriuo pasidalinome kartu su konkurso organizatoriais.

Taip pat Vaikų Velykėles paminėjome organizuodami nuotolines kūrybines dirbtuves „Susikurk zuikutį“. Vaikai, mokydamiesi mažiau pirkti, atsakingiau vartoti ir naujam gyvenimui prikelti senus daiktus, iš antrinių žaliavų (senų kojinių, siūlų, juostelių), kruopų ar sintepono kūrė zuikučius, kuriais galės pasipuošti Atvelykio stalą ir ryškiomis spalvomis pagyvinti dar vėsius pavasario vakarus. Prie dirbtuvių prisijungė 10 vaikų iš Šiaulių, Vilniaus, Kupiškio r. ir Lentvario pradinės mokyklos kartu su mokytoja Inga Siliniene. Dėkojame prisijungusiems vaikams, kad kartu su mumis paminėjo gražiausią pavasario šventę.

                     

Eglė Kondrotaitė

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą