2021/05/27

Anglų kalbos pamokėlės bibliotekoje

         Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius gegužės mėnesį pradinių klasių vaikus kvietė į anglų kalbos pamokėles. Jose nuotoliniu būdu dalyvavo 1–3 kl. mokiniai iš Lentvario, Trakų ir Senojo Tarpupio. Vaikai mokėsi anglų kalbos pradmenų: kaip reikia prisistatyti, mandagiai pasisveikinti. Susipažinome su abėcėlės raidėmis, išmokome pasakyti savo vardus paraidžiui. Jau įvyko pamokėlės temomis: „Hello“, „How are you?“, „My house“, „Clothes“. Užsiėmimuose netrūko žaidimų ir užduočių, kurios padėjo vaikams įtvirtinti išmoktus naujus žodelius. O po užsiėmimų mokiniai džiaugėsi edukatorės Giedrės paruoštomis spalvingomis skaidrėmis ir nemažiau įtraukiančiais interaktyviais žaidimais.


    Pamokėlės vyko neįpareigojančia forma, vaikai galėjo laisvai reikšti savo norus ir nuomonę.  Klausėmės dainelių anglų kalba, kalbėjomės vaikams aktualiomis temomis, taip plėtėme anglų kalbos žodyną. Darėme linksmas mankšteles, mokėmės anglų kalbos gramatikos pagrindų ir taisyklingo tarimo. Pamokėlėse vaikai noriai dalyvavo, kėlė rankas, atsakinėjo į klausimus, drąsiai klausdavo. Grupelėje dalyvaudavo 5–6 vaikai, taip užtikrinant kiekvieno dalyvio įsitraukimą. Ugdymo procese buvo svarbi puiki nuotaika ir gera vaiko savijauta.


    Vaikai su nekantrumu laukia kitų užsiėmimų, klausia kada ir kokias temas mokysimės. Anglų kalba yra tarptautinė kalba, kuri atveria galimybes mokytis, keliauti ar dirbti. Vaikams mokantis užsienio kalbą plečiasi socialiniai vaiko sugebėjimai, didėja pasitikėjimas savimi. Rudenį planuojame atnaujinti anglų kalbos pamokėles ir tęsti užsiėmimus su dabartine grupe. Visus norinčius išmokti šios nuostabios kalbos kviečiame sekti bibliotekos naujienas „Facebook“ puslapyje – Trakai vaikų biblioteka.

 
Giedre Streckienė
Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą