2021/05/31

Knygos „20 asmenybių, kurios pakeitė pasaulį" pristatymas

     Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius gegužės 27 d. kvietė visus norinčius dalyvauti knygos 20 asmenybių, kurios pakeitė pasaulį" pristatyme. 

    Pristatyme nuotoliniu būdu sudalyvavo 74 vaikai iš Lentvario, Trakų bei Vilniaus. Mokiniai įdėmiai klausėsi apie jiems jau žinomus ir dar nepažįstamus žmones, kurie savo darbais ir mintimis pakeitė žmonijos gyvenimą. Pristatyme kalbėjome ne tik apie garsių žmonių išradimus, bet ir klausydamiesi knygos ištraukų, bandėme įsijausti į asmeninius potyrius, kai  garsūs žmonės dar buvo vaikai. 

    Mokiniai dalinosi mintimis ir žiniomis apie menininką Leonardą da Vinčį, mokslininką Albertą Einšteiną, filosofą Aristotelį, dramaturgą Viljamą Šekspyrą, išradėją Archimedą, mokslininką Galilėjo Galilėjų, gydytoją Luji Pasterą, neurologą Zigmundą Froidą, kompozitorių Liudviką van Bethoveną ir kitus. Skaidrės sufleravo, kuo nusipelnė kiekviena asmenybė, kokios filosofijos laikėsi žymus žmogus. Sužinojome, kokias įdomias fazes paliko kiekviena asmenybė. Vaikai virtualiai galėjo susipažinti su spalvingomis knygos iliustracijomis, įžvelgti kokiu laikotarpiu ir kokioje aplinkoje gyveno šie garsūs žmonės, kas galėjo turėti įtakos jų idėjoms.

    Knygos egzempliorius tą pačią dieną dingo iš knygų lentynų, tačiau Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje  gausu ir kitų itin įdomių knygų. Su nekantrumu lauksime kitų susitikimų.

Giedre Streckienė
Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė

 














Komentarų nėra:

Rašyti komentarą