2021/05/06

Susitikimas su rašytoja Egle Ramoškaite

     Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius gegužės 4 d. kvietė aštuntokus nuotoliniu būdu susitikti su knygų paaugliams autore Egle Ramoškaite. Rašytoja taip pat yra kūrybinio rašymo skatintoja, „Facebook“ paskyroje sukūrusi tinklaraštį „Nerašyk“. Antroji E. Ramoškaitės knyga „Ne tik geri, ne tik blogi“ – leidyklos „Alma litera“ organizuojamo paauglių ir jaunimo literatūros konkurso 2020 m. nugalėtoja. Bibliotekoje taip pat galite rasti rašytojos debiutinę knygą „Tarp gyvenimo ir vilties: tam, kuris supranta“.

    Nuotoliniame susitikime su rašytoja dalyvavo dvi  Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos aštuntokų klasės su Lietuvių kalbos mokytojos Sigita Misevičiene ir Gintare Padvelskiene. Pokalbio pradžioje rašytoja pristatė savo knygą „Ne tik geri, ne tik blogi“. Papasakojo, kokia pagrindinė knygos tema, kokiai skaitytojų auditorijai šios knygos skirtos. E. Ramoškaitė pakomentavo pirmuosius savo įspūdžius laimėjus leidyklos „Alma literą“ konkursą. Atskleidė, ar knygos siužetą įkvėpė kokie nors konkretūs įvykiai, ar jos sukurti veikėjai turėjo prototipus. Dalyvavę aštuntokai taip pat uždavė nemažai klausimų. Tokių kaip: kas paskatino rašyti, kokio žanro knygą dar norėtų parašyti ir kt.

    Esame dėkingi rašytojai Eglei Ramoškaitei, aštuntokams ir jų mokytojoms už įdomų pokalbį apie knygas, jų rašymą. Kviečiame visus mėgstančius paauglių literatūrą užsukti į biblioteką ir atrasti jiems patinkančių knygų. Su nekantrumu lauksime kitų rašytojos knygų ir gyvų susitikimų bibliotekoje.

 

Eglė Kondrotaitė

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą