2021/06/15

Knyga – tikras vasaros desertas

Birželio 9 ir 11 dienomis vyko virtualūs susitikimai su Trakų rajono pradinių klasių mokiniais. Mokslo metams einant į pabaigą, vasaros malonumai jau ne už kalnų, todėl Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius kvietė vaikus dalyvauti 2021 m. birželio 1 – rugpjūčio 31 d. vykstančiame skaitymo iššūkyje „Vasara su knyga“.

Pristatėme visas penkias šio iššūkio užduočių kategorijas. Perskaityk: detektyvinę, praeitame tūkstantmetyje išleistą, literatūrine premija apdovanotą, linksmą ir knygą, kurios pavadinimą sudaro ne mažiau kaip keturi žodžiai. Demonstravome, kokias knygeles vaikai gali rasti bibliotekoje, kokiai kategorijai tinka vienas ar kitas leidinys, drąsinome ir skatinome registruotis ir dalyvauti. Susitikimo metu pradinukai taip pat žaidė smagų „Kahoot“ žaidimą apie pasakas.

Po pristatymo nemažai vaikučių atvyko į biblioteką, kurioje išrinkome jiems patinkančias ir šiam vasaros iššūkiui tinkančias knygeles. Kiekvienas skaitymo iššūkio dalyvis svajoja laimėti bent vieną iš šaunių prizų, kurių šiais metais nepagailėjo pagrindinis žaidimo rėmėjas „Xiomi“. Loterijoje dalyvauja kiekvienas, bent po vieną knygą iš kiekvienos kategorijos perskaitęs asmuo. Visi iššūkio dalyviai, įveikę penkias užduotis, bus apdovanoti daugkartinio naudojimo šiaudeliais. Vaikų literatūros skyrius taip pat yra parengęs kelias dovanėles aktyviausiems mūsų bibliotekos skaitytojams.

Daugiau informacijos galite rasti internetinėje svetainėje www.vasarasuknyga.lt. Kviečiame sekti knygų rekomendacijas mūsų „Facebook“ paskyroje – Trakai vaikų biblioteka.

 

Giedrė Streckienė

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą