2021/06/25

Popietė „Mur mur miau“


Katės – vienos mėgstamiausių augintinių, laikomų tiek namuose, tiek lauke. Šie gyvūnai gali būti išdykę, gulėti ant kompiuterio, mėtyti daiktus nuo stalo be jokios priežasties ir visą dieną miegoti, bet tai tik maža dalelė viso jų žavesio, dėl kurio mes taip mylime šiuos mažus pūkuotus padarėlius.

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius visus kačių mylėtojus kvietė užsukti į biblioteką ir sudalyvauti pažintinėje-kūrybinėje popietėje apie kates „Mur mur miau“. Pirmojoje, pažintinėje, dalyje dalyviai susipažino su įdomiais faktais apie kates: iš kur kilusios, kokia jų sandara, gyvenimo trukmė, kokios vyrauja akių spalvos ir kt. Vaikai papasakojo apie savo kates: kokie jų vardai, veislės, ką mėgsta veikti namuose, atskleidė, kaip dažnai jos murkia. Taip pat žiūrėjome linksmą vaizdo įrašą apie kačių išdaigas ir linksmus jų nuotykius.

 Antroje, kūrybinėje, dalyje vaikai iš antrinių žaliavų – kartono, siūlų ir popieriaus – kūrė katinėlius. Iš pradžių jiems reikėjo pagalvoti, kokios bus kačiuko akys, nosis, burnytė, o paskui išlaisvino fantaziją. Iš įvairiaspalvių siūlų kūrė kailiuką, o karoliukais papuošė katės apykaklę. Įkirpus kartoną ir į vidų įdėjus medinį smeigtuką, vaikų kurti darbeliai puikiai stovėjo ant stalo. Jais mažieji menininkai galės džiaugtis namuose.

Dėkojame vaikams už smagią popietę kartu. Smagu, kai tiek daug vaikų myli tokius mielus gyvūnėlius kaip katės. Kviečiame stebėti bibliotekos renginius ir dalyvauti kitose smagiose pažintinėse bei kūrybinėse popietėse. Liepos mėnesį planuojame pakviesti vaikus į popietę apie bites ir į eksperimentų rytmetį.


Eglė Kondrotaitė

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą