2021/09/08

Fantastiką kuriame patys

Jau šeštąjį kartą vykstantis skaitymo festivalis - vaikams ir jaunimui skirtas kultūros renginys.  Vilniaus Adomo Mickevičiaus bibliotekos organizuojamas renginys kiekvienais metais pritraukia vis daugiau vaikų ir jaunimo. Šiais metais skaitymo festivalis „Fantastiką kuriame patys“ su nuostabiomis edukacijomis atvyko ir į Trakus.

Visą antradienio popietę Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje šurmuliavo vaikai. Renginį pradėjo fantastiškasis vaikiškų knygų kūrėjas Tomas Dirgėla. Šis rašytojas nė vieno smalsuolio nepaliks abejingu. Jaunieji gerbėjai apipylė rašytoją klausimais – jiems smalsu buvo ir kiek Tomui metų, ar jis mėgstą gerti pieną, ir kiek laiko trunka parašyti knygą.

Antrojoje popietės dalyje Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus bibliotekos edukatorė Milda su vaikais kūrė monstriukus ir vaidino šešėlių teatre. Vėliau edukatorius Ugnius vaikus supažindino su termo presu, kurio pagalba vaikai dekoravo savo marškinėlius ar maišelius.

Labai džiaugiamės, kad šiais metais skaitymo festivalis svečiavosi ir mūsų bibliotekoje. Kviečiame dalyvauti ir kitose skaitymo festivalio veiklose. O Spalio 10 dieną laukiame visų mažųjų mūsų lankytojų ir jų tėvelių mūsų bibliotekos „Susitraukiančio plastiko edukacijoje“, kuri vyks Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus bibliotekos palapinių kiemelyje. Daugiau informacijos apie renginį galite rasti: https://skaitymofestivalis.lt/

 

Justina Dailidėnaitė

Trakų viešosios bibliotekos

Vaikų literatūros skyriaus

vedėja








 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą